Kaspars Lisovskis (Foto: GL Sports Photography)

No Ludzas ar punktu kabatā

Savā septītajā SynotTip Latvijas Handbola Virslīgas spēlē mūsu “Celtnieks” handbolisti izbraukumā, pēdējās minūtēs atspēlējot trīs vārtu deficītu, cīnījās neizšķirti ar “SK Latgols” handbolistiem – 24:24 (13:13).

Kā jau tika gaidīts, spēle iesākās līdzīgi. Pie rezultāta 3:3 mūsējiem bija vairākas labas izdevības iegūt dažu vārtu pārsvaru, taču šīs iespējas palika neizmantotas – labi vārtos mājiniekiem darbojās Kaspars Piševs. Turpretī to veiksmīgi izmantoja “SK Latgols” un, realizējot vairākus ātros uzbrukumus, puslaika vidū ieguva divu vārtu pārsvaru – 9:7. Turpinājumā gūstot trīs bezatbildes vārtus Igoram Ignatjevam, Kasparam Lisovskis un Artūram Lazdiņam, izdevās pārņemt minimālu vadību (10:9, 11:10, 12:11, 13:12), tomēr līdz puslaika beigām mājinieki, izmantojot vairākumu, rezultātu atkal līdzsvaroja – 13:13.

Otro puslaiku uzsākām ar sliktu spēli uzbrukumā. Pirmos vārtus guvām vien pēc nospēlētajām deviņām minūtēm, kad viesi jau bija iekrājuši nelielu pārsvaru – 14:16. Mūsējiem aizsardzībā sagādāja problēmas ar Edgara Rancāna nosegšanu līnijā, kas arī atspoguļojās uz tablo – puslaika vidū joprojām -3 (19:22).

Pēc pieprasītā minūtes pārtraukuma beidzot izdevās sakārtot aizsardzību. Veiksmīgi tikām galā ar abiem Ludzas līderiem Jāni Pavloviču un Austri Tuminski, kas pēdējās minūtēs ļāva no 21:24 pēc Riharda Lejas un Artūra Lazdiņa metieniem beidzot rezultātu izlīdzināt – 24:24. Mūsējiem bija pat iespēja izraut uzvaru, tomēr Kaspara Lisovska metiens septiņas sekundes pirms mača beigām trāpīja pa vārtu stabu…

Pa septiņiem vārtiem mūsējiem guva Artūrs Lazdiņš un Kaspars Lisovskis, savukārt laukuma saimniekiem sešas reizes izcēlās Austris Tuminskis, četras – Jānis Pavlovičs un Edgars Rancāns.

Izcīnītais punkts ļāva turnīra tabulā pakāpties uz pirmo vietu. Tiesa tuvākie sekotāji “SK Latgols” un Dobeles “Tenax” aizvadījuši attiecīgi par vienu un divām spēlēm mazāk. Nākamo maču aizvadīsim 29. oktobrī, kad izbraukumā plkst. 13:00 tiksimies ar “HK Vaiņode”.

SynotTip handbola Virslīga
22.oktobris.
SK Latgols – Celtnieks Rīga 24:24 (13:13)
Latgols: Tuminskis 6/2, Rancāns 4, Pavlovičs 4, Borisenko 3, Gorbunovs 3, Matvejenko 2, Seņkāns 1, Kušners 1.
Celtnieks: Lazdiņš 7, Lisovskis 7, Eglītis 3, Leja 3, Freibergs 3/1, Ignatjevs 1.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.