Artūrs Lazdiņš un Rihards Leja

Lazdiņš un Leja pret Ungāriju un Dāniju

Divi “Celtnieks” handbolisti – Artūrs Lazdiņš un Rihards Leja – iekļauti Latvijas izlases sastāvā 2018. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas sastāva spēlēm pret Ungāriju un Dāniju.

Šībrīža SynotTip Latvijas handbola Virslīgas rezultatīvākajm spēlētājam Artūram Lazdiņam (61 vārti 8 spēlēs) tā būs atgriešanās izlases kreklā pēc gada pārtraukuma, kamēr Rihards Leja iepriekšējā ciklā šī gada pirmajā pusē debitēja valstsvienībā. Lazdiņš kreisā ārējā spēlētāja pozīcijā par vietu laukumā cīnīsies ar Nilu Kreicbergu, bet Leja būs vienīgais kreisās malas handbolists izlases sastāvā.

Ar Ungāriju mūsu handbolisti tiksies 2. novembrī izbraukumā, bet ar olimpiskajiem čempioniem Dāniju latvieši spēlēs 6. novembrī Valmierā. Divi smagi pārbaudījumi, bet augstas klases komandām. Pārējās četras spēles tiks aizvadītas 2017.gada pavasarī. Latvijas grupā bez Ungārijas un Dānijas spēlē arī Nīderlande. Eiropas čempionātam, kas 2018.gadā notiks Horvātijā, kvalificēsies katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas, kā arī labākā trešās vietas īpašniece.

Diemžēl šajā cīklā Latvijas izlasei nevarēs palīdzēt vairāki līderi – Ģirts Lilienfelds guvis savainojumu un kādu laiku nespēlēs, veselības problēmas ir arī Dainim Krištopānam un Aivim Jurdžam. Vēl vairāki spēlētāji, piemēram, Elvijs Borodovskis un Artis Kurmēns nevarēs izlasei pievienoties darba dēļ.

Sastāvā spēlei pret Ungāriju 2. novembrī iekļauts labais ārējais spēlētājs, 204 centimetrus garais, Valdis Gūtmanis, kurš ilgāku laiku valstsvienībā nav spēlējis.

Lielākā daļa no 15 spēlētājiem, kas iekļauti sastāvā, spēlēja jau iepriekšējā pasaules čempionāta kvalifikācijas ciklā, izņemot Artūru Lazdiņu un Arvi Juzupu. Par vārtu drošību rūpēsies Vācijā spēlējošie Artūrs Kuģis un Edgars Kukša. Deviņi no spēlētājiem, ieskaitot izlases kapteini Ingaru Dudi, pārstāv ārzemju klubus, seši spēlē pašmāju komandās.

Paplašinātajā Latvijas izlases kandidātu sarakstā iekļauti vēl divi mūsu “Celtnieks” kluba spēlētāji – vārtsargi Raitis Puriņš un Helmuts Tihanovs.

Tiekamies Valmierā!

Latvijas izlases sastāvs spēlei pret Ungāriju un Dāniju:
Vārtsargi: Artūrs Kuģis (TV Großwallstadt, Vācija), Edgars Kukša (VfL Frendenbeck, Vācija)
Kreisā mala: Rihards Leja (Celtnieks Rīga)
Kreisie ārējie: Nils Kreicbergs (SV Beckdorf, Vācija), Artūrs Lazdiņš (Celtnieks Rīga),
Saspēles vadītāji: Toms Lielais (Flensburg Handewitt II, Vācija), Austris Tuminskis (SK Latgols), Raimonds Trifanovs (SV Beckdorf), Māris Veršakovs (HSG Nord HU, Vācija).
Labie ārējie: Valdis Gūtmanis (Mecklenburg Schwerin, Vācija),
Labā mala: Jānis Pavlovičs (SK Latgols), Arvis Juzups (SV Beckdorf, Vācija).
Līnijas spēlētāji: Ingars Dude (Limoges Hand87, Francija), Egils Politers (Dobeles Tenax), Uldis Lībergs (Jūrmalas Sports, Latvija).
Galvenais treneris: Uģis Vikštrēms
Treneris: Andrejs Narnickis
Delegācijas vadītājs: Guntis Ciematnieks

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.