Raitis Puriņš (Foto: Kārlis Briedis)

Zaudējums Dobelē

Diemžēl otrajā SynotTip Latvijas Handbola Virslīgas spēlē šajā sezonā mūsu “Celtnieks” vīri piedzīvoja zaudējumu, ar 17:23 (9:11) izbraukumā piekāpjoties čempioniem Dobeles “Tenax”.

Tieši Dobeles handbolistus pieveicām pirms divām nedēļām (27:24) savā laukumā, kad triumfējām Rīgas atklātajā čempionātā. Diemžēl šajā mačā savainojumu dēļ mūsējiem nevarēja palīdzēt Rihards Leja un Linards Drukmanis, kamēr dobelniekiem sastāvā pēc ilgāka pārtraukuma bija Oskars Arājs.

Spēli sākām ar Laura Eglīša un Ričarda Jablonska rezultatīvajiem metieniem, taču turpinājums nebija tik sekmīgs. Arvien vairāk sākām uzbrukumā steigties un netikām galā ar viesu ātro pāreju uzbrukumā – mājinieki ātri vien rezultātu izlīdzināja, bet pēc Nila Miķelsona un Anša Bilšta precīzajiem metieniem jau puslaika vidū, izmantojot vairākumu, ieguva divu vārtu pārsvaru (6:4).

Turpinājumā 16 (!) minūšu laikā mūsējiem lielas pūles sagādāja tikt līdz metieniem, kas rezultējās tikai vienā precīzā Kaspara Lisovska metienā. Čempioni sevišķi cieši sedza mūsu līderi Artūru Lazdiņu. Mazrezultatīvo spēli dobelnieki arī veiksmīgi izmantoja, saglabājot divu vārtu pārsvaru līdz pat puslaika beigām – 9:11.

Pēc pārtraukuma triju minūšu laikā Roberts Freibergs un Ritvars Balceris uz tablo atkal panāca līdzsvaru – 11:11. Taču atkal dobelnieki prata atrauties un dažu minūšu laikā atjaunoja spītīgo divu vārtu pārsvaru – 12:14. Puslaika gaitā vēl izdevās samazināt rezultāta starpību līdz minimumam (15:16), tomēr sliktais sniegums vairākumā, kā arī pieļautās muļķīgās kļūdas (spēlējot arī ar tukšiem vārtiem) tā arī neļāva pacīnīties ar čempioniem vairāk. Pēdējās mača desmit minūtēs “Tenax” handbolisti atrāvās vēl vairāk, sagādājot mūsējiem pirmo zaudējumu turnīrā – 17:23.

Pa trīs vārtiem mūsējiem guva Aivars Čikuts, Roberts Freibergs un Artūrs Lazdiņš, bet mājiniekiem deviņas reizes izcēlās Ansis Bilkštis.

Nākamo maču SynotTip Latvijas Handbola Virslīgā aizvadīsim jau 30. septembrī plkst. 20:00, savā laukumā O.Kalpaka RTDP sporta zālē uzņemot MSĢ/LAT-98.

SynotTip handbola Virslīga.
23.septembris.
Dobeles Tenax – Celtnieks Rīga 23:17 (11:9)

Tenax: Bilkštis 9/4, Ērmanis 5, Miķelsons 4, Politers 3, Straume 1, Hovratovičs 1.
Celtnieks: Freibergs 3, Čikuts 3, Lazdiņš 3/1, Lisovskis 2, Eglītis 2, Balceris 2, Kļaviņš 1, Jablonskis 1.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.