Celtnieks Rīga - Rīgas handbola čempioni 2016

Rīgas čempioni 2016!

Ar 27:24 (15:10) finālā uzvarot Dobeles “Tenax”, mūsu vīri “Celtnieks” šodien O.Kalpaka RTDP sporta zālē triufmēja 2016. gada Rīgas atklātajā handbola čempionātā.

Tieši ar dobelniekiem tikāmies arī Latvijas Virslīgas čempionāta finālsērijā, taču līdz šodienai abu komandu sastāvi piedzīvojuši krietnas izmaiņas. Mūsējiem, salīdzinot ar mačiem maijā, nespēlēja Artūrs Lazdiņš, Edgars Vadzītis, Lauris Rūtiņš, Helmuts Tihanovs, Žanis Malahovs, Normunds Blome, Vladimirs Maslaks un Aleksejs Sasuļins, bet dobelnieku sastāvā nebija uz Vāciju pārgājušie Nils Kreicbergs un Toms Lielais.

Spēli, realizējot ātros uzbrukumus, rezultatīvi iesāka, dobelnieki, izvirzoties vadībā ar 3:2. Līdz puslaika vidum mūsējie sakārtoja savu spēli pozicionālajā uzbrukumā, kā arī izmantoja dobelnieku kļūdas un guva vārtus ātrajos pretuzbrukumos – puslaika vidū jau 10:6 mūsējo labā. Arī atlikušajā puslaika minūtēs pārliecinošāk darbojās “Celtnieks” vīri un atpūtā devās ar +5 (15:10).

Otro puslaiku ar trīs bezatbildes vārtiem iesāka “Tenax” handbolisti, samazinot rezultāta starpību tikai līdz diviem vārtiem (15:13). Pēc tam pirmos vārtus puslaikā mūsējiem ar ātro uzbrukumu guva Rihards Leja. Arī turpinājums bija tikpat sekmīgs. Izmantojām noraidījumus un puslaika vidū Aivars Čikuts jau panāca sešu vārtu pārsvaru – 22:16. Arī mūsējie nopelnīja vairākus noraidījumus, dažkārt pasteidzāmies ar spēli uzbrukumā, kas ļāva viesiem piecas minūtes pirms spēles beigām samazināt deficītu līdz trīs vārtiem (25:22). Tomēr ar to intriga bija beigusies – dobelnieki vēl centās cīnīties aizsardzībā, taču to apklusināja Roberta Freiberga un Guntara Lejnieka precīzie metieni – 27:24. Tā mūsējiem bija tikai otrā uzvara pār Dobeli pēdējo divu gadu laikā. Tas arī pirmais kluba tituls, kad no soliņa komandu vada Normunds Blome.

Ar sešiem precīziem metieniem izcēlās Rihards Leja, bet četriem – Linards Drukmanis. Viesiem septiņus vārtus guva Jānis Zvejnieks, sešus – Ņikita Pančenko.

Mūsējiem, vienā spēlē gūstot 14 vārtus, turnīrā rezultatīvākais bija Artūrs Lazdiņš, bet par vērtīgāko spēlētāju tika atzīts vārtsargs Raitis Puriņš.

Pirmo spēli SynotTip Virslīgā mūsu “Celtnieks” vīri aizvadīs 16. septembrī, kad turnīra atklāšanas cīņā plkst. 20:00 savā laukumā O.Kalpaka RTDP sporta zālē uzņems “SK Latgols”. Maču tiešraidē demonstrēs arī Sportacentrs.com TV.

Rīgas čempionāts. Spēle par 1.vietu.
11.septembris
Celtnieks Rīga – Dobeles Tenax 27:24(15:10)
Celtnieks: Leja 6, Drukmanis 4, Čikuts 2, Freibergs 3, Lejnieks 2, Jablonskis 2, Lisovskis 2, Eglītis 3, Balceris 2/1, Slavinskis 1.
Tenax: Zvejnieks 7/3, Pančenko 6, Straume 4, Bilkštis 2, Miķelsons 2, Politers 1, Hovratovičs 1, Ērmanis 1.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.