Artūrs Lazdiņš (Foto: Sandra Škutāne)

Lazdiņam 14 vārti, uzvaram Jūrmalu

Savā pirmajā 2016./2017. gada sezonas spēlē mūsu “Celtnieks” handbolisti Rīgas atklātā čempionāta spēlē ar 27:19 (14:9) savām laukumā pieveica “Jūrmalas Sports”.

“Jūrmalas Sports” handbolisti piedalījās pārbaudes turnīrā Igaunijā, savukārt mūsu vīri tikai nedēļu bija trenējušies sporta zālē ar bumbām. Līdz ar to spēles sākumā nesekmējās spēle uzbrukumā, pieļāvām vairākas kļūdas, kas ļāva viesiem devītajā minūtē izvirzīties vadībā ar 5:2. Tikmēr abus vārtus mūsējiem guva Artūrs Lazdiņš.

Arī turpinājumā Lazdiņš turpināja demonstrēt rezultatīvu sniegumu, ar kura palīdzību ātri vien ne tikai panācām izlīdzinājumu, bet arī izvirzījāmies vadībā ar 6:5. Viesu treneris Jānis Gluškas pieprasīja minūtes pārtraukumu, pēc kura jūrmalniekiem izdevās arī uz mirkli pārņemt vadību (8:7, 9:8). Tomēr tam sekoja vēl viens pavērsiens. Pēdējās puslaika septiņās minūtēs viesi nopelnīja trīs noraidījumus, kuru laikā guvām sešus bezatbildes vārtus un puslaiku noslēdzām ar +5 (14:9). Jau pirmajās 30 minūtēs desmit (!) vārtus guva Artūrs Lazdiņš.

Pēc pārtraukuma “Jūrmalas Sports” pēc diviem Raita Narmes realizētājiem ātrajiem uzbrukumiem samazināja starpību līdz trīs vārtiem (11:14). Taču turpinājums nesekoja. Mūsējie brīvi variēja ar sastāvu, vārtu gūšanas garšu izbaudīja arī citi spēlētāji un ātri vien atjaunoja komfortablo 5-6 vārtu pārsvaru. Vēlāk savus pirmos vārtus “Celtnieks” sastāvā guva gan jaunais Norberts Slavinskis, gan jaunpienācējs Linards Drukmanis, finālā palīdzot izcīnīt drošu uzvaru ar 27:19.

Šajā mačā mūsējiem vēl nespēlēja Kaspars Lisovskis, savukārt ar komandas taktiskajiem zīmējumiem tika galā Normunds Blome.

Kopā 14 vārtus mūsējiem guva Artūrs Lazdiņš, bet trīs reizes atzīmējās Aivars Čikuts. Pretiniekiem pa četriem vārtiem guva Rolands Ivanovs, Raitis Ence un Alberts Gulbis.

Nākamo maču aizvadīsim 9.septembrī plkst. 20:00, kad O.Kalpaka RTDP sporta zālē Rīgas atklātajā čempionātā spēlēsim ar MSĢ/LAT-98. Pēc tam 11. septembrī turpat notiks arī medaļu cīņas, kurā tās sadalīs abu apakšgrupu divas spēcīgākās komandas.

Rīgas čempionāts. A grupa
2.septembris.
Celtnieks Rīga – Jūrmalas Sports 27:19 (14:8)
Celtnieks: Lazdiņš 14/2, Čikuts 3, Jablonskis 2, Slavinskis 2, Eglītis 1, Leja 1, Ignatjevs 1, Iljinihs 1, Drukmanis 1/1, Balceris 1/1.
Jūrmalas Sports: Ence 4, Gulbis 4, Ivanovs 4, Narme 2, Grīnbergs 2, Černousovs 2, Zvejnieks 1/1.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.