Roberts Freibergs (Foto: Sandra Škutāne)

Finālsēriju sākam ar zaudējumu (+video)

Diemžēl pirmajā SynotTip Latvijas Handbola Virslīgas finālsērijas spēlē izbraukumā pret Dobeles “Tenax” piedzīvojām zaudējumu ar 25:30 (11:16). Sērijā līdz trīs uzvarām, esam iedzinējos ar 0-1. Nākamo cīņu aizvadīsim 7. maijā plkst. 15:30 O.Kalpaka RTDP sporta zālē.

Pēc saspringtām pirmajām minūtēm spēles rezultāts tika atklāts tikai piektās minūtes sākumā, kad precīzs no septiņu metru soda metiena līnijas precīzs bija Nils Kreicbergs, izvirzot “Tenax” vadībā. Vēlāk Politers dubultoja pārsvaru, bet turpinājumā dobelnieki aizskrēja vairākos ātrajos uzbrukumos un palielināja savu atrāvienu līdz 6:2, piespiežot mūsu “Celtnieks” galveno treneri Arni Butanu pieprasīt minūtes pārtraukumu. Pēc tā gan būtiski nekas nemainījās, jo dobelnieki turpināja kontrolēt notikumus laukumā. Puslaika vidū Raiti Puriņu rīdzinieku vārtos nomainīja Helmuts Tihanovs, uzreiz izceļoties ar diviem atvairītiem metieniem. Diemžēl uzbrukumā sniegums buksēja tādējādi “Celtnieks” tuvāk par trim vārtiem netika. Tikmēr “Tenax” vēlreiz vairākkārt aizskrēja ātrajos uzbrukumos, sūtot mūsējos pārtraukumā ar piecu vārtu deficītu – 11:16.

Otrā puslaika sākumā dobelnieki panāca +6 (17:11), taču pēc tam īsā laikā “Celtnieks” labi nocīnījās aizsardzībā un pievilka līdz diviem vārtiem (20:18). Rīdzinieku ofensīva ar Artūru Lazdiņu priekšgalā turpinājās un puslaika vidū Lauris Eglītis samazināja mājinieku pārsvaru līdz minimumam – 22:23. Ātri vien mājinieki atkal palielināja rezultāta starpību līdz trīs vārtiem (22:25), tomēr atkal sekoja mūsu izrāviens un piecas minūtes beigām mūsējiem atkal tikai -1 (25:26). Izskaņā čempioni uzbrukumā atkal izmantoja savas iespējas, kamēr “Celtnieks” pieļāva vairākas kļūdas un nopelnīja noraidījumus, kas ļāva mājiniekiem atkal atrauties un sagādāt mūsējiem zaudējumu ar 25:30.

Ar sešiem gūtajiem vārtiem rezultatīvākais bija Roberts Freibergs, bet pa pieciem vārtiem guva Rihards Leja un Artūrs Lazdiņš. Uzvarētājiem septiņas reizes atzīmējās Toms Lielais, piecas – Kaspars Straume un Ansis Bilkštis.

Sērijas otrā spēle 7.maijā plkst. 15:30 notiks Rīgā O.Kalpaka RTDP sporta zālē, bet trešais mačs jau dienu vēlāk plkst. 17:00 Dobelē. Abas spēles tiešraidē rādīs portāls Sportacentrs.com un bezmaksas apraidē esošais televīzijas kanāls Sportacentrs.com TV.

Latvijas čempionāts. SynotTip Virslīga. Finālsērija
30.aprīlis
Dobeles Tenax – Celtnieks Rīga 30:25 (16:11)
Tenax: Lielais 7, Straume 5, Bilkštis 5/1, Blūms 4, Politers 3, Kreicbergs 3/2, Ērmanis 2, Krivmanis 1.
Celtnieks: Freibergs 6, Leja 5, Lazdiņš 5, Eglītis 3, Rūtiņš 3/1, Maslaks 2, Jablonskis 1.
Sērijā: Tenax 1 – 0 Celtnieks

VIDEO:

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.