Lauris Eglītis (Foto: Romualds Vambuts)

Baltijas līgu noslēdzam ar uzvaru un neizšķirtu

Pēdējās divās Baltijas handbola līgas spēlēs šajā sezonā “Celtnieks” handbolisti noslēdza bez zaudējumiem. Sestdien mūsējie ar 30:22 (12:9) pieveica “HC Kehra”, bet svētdien dalīja punktus uz pusēm ar “Viljandi HC” – 27:27 (14:13).

Jau pirms šīm abām noslēdzošajām spēlēm ar Igaunijas klubiem bijām zaudējuši cerības iekļūt Baltijas handbola līgas ceturtdaļfinālā, taču mūsējie tāpat bija noskaņojušies cīnīties par uzvaru katrā mačā.

Sestdien, aizvadot lieliskas pēdējās 20 minūtes, no 16:14 panācām 22:17 un finālā nodrošinājām uzvaru ar 30:22. Šajā sezonā divās cīņās ar Kehru izcīnījām trīs punktus. Astoņus vārtus mūsējiem guva Artūrs Lazdiņš, bet sešas reizes izcēlās Lauris Eglītis.

Spēlē ar “Viljandi HC” neizšķirtu izrāvām vien mača beigās. Vēl desmit minūtes pirms spēles beigām mūsējiem bija trīs vārtu deficīts (21:24), tomēr par punktiem cīņu turpinājām līdz pat spēles beigām – neizšķirtu pēdējās sekundēs mūsējiem izrāva Lauris Eglītis. Arī šoreiz rezultatīvākie bija Artūrs Lazdiņš un Lauris Eglītis, kuri katrs guva pa septiņiem vārtiem.

Desmit spēlēs “Celtnieks” vīri izcīnīja septiņus punktus – divas uzvaras, trīs neizšķirti un pieci zaudējumi. Tas ļāva A grupā finišēt piektajā pozīcijā, apsteidzot vien citu Latvijas klubu “HK Ogre/Miandum”. Abos šajos pēdējos mačos mūsējie iztika bez Alekseja Sasuļina, Laura Rūtiņa un Roberta Freiberga palīdzības.

Mūsu līderis Artūrs Lazdiņš ar 61 precīzu metienu deviņās spēlēs regulārā turnīra rezultatīvāko spēlētāju tabulā ierindojās augstajā ceturtajā vietā.

SynotTip Latvijas Virslīgā mūsu handbolisti pēc uzvarām pār “Jūrmalas Sports” (33:19) un “HK Ogre/Miandum” (28:22) ieņem stabilu otro pozīciju. Līdz regulārā turnīra noslēgumam mūsējiem vēl jāaizvada divas cīņas – savā laukumā Rīgā 5. martā pret “HK Vaiņode” un izbraukumā 13. martā Ludzā pret “SK Latgols”. Ar vienu no šīm komandām “Celtnieks” handbolistiem būs jāspēlē arī turnīra ceturtdaļfinālā.

Baltijas Handbola līga.
27.februāris.
Celtnieks Rīga – HC Kehra 30:22 (12:9)
Celtnieks: Lazdiņš 8, Eglītis 6, Vadzītis 3, Maslaks 2, Leja 2, Lejnieks 2, Kļaviņš 2, Ciematnieks 2, Blome 2, Jablonskis 1.
28.februāris.
Celtnieks Rīga – Viljandi HC 27:27 (14:13)
Celtnieks: Eglītis 7, Lazdiņš 7, Vadzītis 3, Leja 2, Jablonskis 2, Kļaviņš 2, Maslaks 2, Čikuts 1, Ciematnieks 1.

http://baltichandball.net

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.