"Celtnieks' triumfē 2015.g. LHF kausa izcīņā (Foto: Edgars Dāvidsons)

Bez Lazdiņa, Lejnieka, Maslaka cīnīsimies par LHF kausu

Brīvdienās “Celtnieks” handbolisti dosies uz Dobeli, kur lūkos aizstāvēt pērn izcīnīto Latvijas Handbola federācijas kausu. Pusfinālā sestdien plkst. 16:00 mūsējie tiksies ar “Jūrmalas Sports”. Maču tiešraidē demonstrēs Sportacentrs.com TV.

Diemžēl šajā turnīrā dažādu iemeslu dēļ mūsējiem nevarēs palīdzēt Artūrs Lazdiņš, Vladimirs Maslaks un Guntars Lejnieks. Turpretī trešdien pirmo spēli sezonā aizvadīja pieredzējušais saspēles vadītājs Lauris Rūtiņš, kā arī turnīram pieteikts arī kādreizējais Latvijas izlases spēlētājs Edgars Vadzītis.

30 gadus vecais spēlētājs pēdējo reizi Latvijas Virslīgas čempionātā spēlēja 2012. gadā, kad LSPA komandai palīdzēja izcīnīt bronzas medaļas. Lai arī Vadzītis kādu laiku nav spēlējis klasisko handbolus, tas ir vērtīgs papildinājums “Celtnieks” vienībai. Tiesa, laukumā Dobelē vairākkārtējo Latvijas čempionu redzēsim, ja vien izdosies iekļūt finālā.

Ceļš uz finālu mūsējiem nebūs viegls. Jāpārvar “Jūrmalas Sports” šķērslis, pret kuru iepriekšējā spēlē SynotTip Virslīgā piedzīvojām zaudējumu ar 18:19. “Jūrmala kļūdījās daudz, bet mēs vēl vairāk. Nebija tā, ka jūrmalnieku aizsardzība bija ļoti laba vai viņu vārtsargs Viktors [Turkupols] ņēma visas bumbas. Mēs paši sev radījām problēmas, nespēlējām kā komanda. Tādai spēlei, kāda mums bija Spuņciemā, vairs nevajadzētu atkārtoties,” spēli atcerējās mūsu vārtsargs Raitis Puriņš.

Saruna ar Raiti Puriņu

Jūrmalnieki jauno gadu iesāka ar zaudējumu SynotTip Virslīgā pret “SK Latgols” (22:23), savukārt mūsējie gadu sāka ar divām uzvarām – Baltijas līgā pār “HK Ogre/Miandum (36:23) un vietējā čempionātā pār ASK/LSPA (35:29). Arī turnīra tabulā SynotTip Virslīgā abas komandas atrodas blakus – ar 20 punktiem ieņemam otro vietu, bet jūrmalnieki ar 16 punktiem trešo.

Pērn LHF kausa pusfinālā maija beigās arī tikāmies ar “Jūrmalas Sports”, izcīnot uzvaru ar 33:27. Ņemot vērā sastāva problēmas, mūsu handbolistus sestdien sagaida sevišķi smaga cīņa par iekļūšanu finālā. Skaties tiešraidē Sportacentrs.com TV.

Otrajā pusfināla pārī plkst. 18:00 Dobeles “Tenax” tiksies ar ASK/LSPA. Fināls, kurā tiksies abu pāru uzvarētājas, dienu vēlāk norisināsies turpat Dobelē plkst. 15:00. Arī šo cīņu tiešraidē demonstrēs Sportacentrs.com TV.

Atgādinām, ka pirmajā LHF kausa izcīņā pagājušā gada maijā mūsu “Celtnieks” handbolisti sarūgtināja mājiniekus Dobeles “Tenax” ar 26:25, sagādājot dobelniekiem pirmo zaudējumu pret kādu no Latvijas komandām savā laukumā kopš 2011. gada septembra.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.