Foto: Dragunas

Smagā spēlē uzvaram MSĢ/LAT-98

Tikai mača galotnē Salaspilī nodrošinot uzvaru pār MSĢ/LAT-98 ar 27:26 (12:13), SynotTip Virslīgā ar 15 punktiem desmit spēlēs turnīra kopvērtējumā pakāpāmies uz otro vietu.

Pirmo spēli pēc pusotra mēneša pārtraukuma šovakar aizvadīja Rihards Leja, bet ģimenes apstākļu dēļ nespēlēja Žanis Malahovs.

Spēles sākumā nerealizējām vairākus metienus, kas ļāva mājiniekiem septītajā minūtē izvirzīties vadībā ar 5:1. Arī turpinājumā vairākkārt iekritām aizsardzībā, bet uzbrukumā problēmas sagādāja metienu realizācija. Trīs minūtes pirms pārtraukumam mūsējiem joprojām bija četru vārtu deficīts (9:13), tomēr, spēlējot vairākumā, rezultatīvi darbojās Lauris Eglītis, Vladimirs Maslaks un pirms pārtraukuma samazināja rezultāta starpību līdz minimumam – 12:13.

Otrajā puslaikā mūsu “Celtnieks” vīriem vajadzēja tikai trīs minūtes, lai pārņemtu vadību. Vārtus gūstot Lauris Eglītim un Guntaram Lejniekam, izvirzījāmies vadībā ar 14:13. Diemžēl tālāk atrauties neizdevās – “MSĢ/LAT-98” veica izrāvienu un puslaika vidū pēc Igora Ignatjeva un Ņikitas Pančenko metieniem jau atkal panāca +2 (19:21). Vēl trakāk – nepilnas desmit minūtes pirms spēles beigām atradāmies iedzinējos jau ar -4 (21:25).

Pēdējās desmit minūtēs mūsējiem bija vairākas iespējas spēlēt vairākumā. Jaunajiem handbolistiem pietrūka pieredze uzbrukumā, bet “Celtnieks” pēc Maslaka, Lejas, Lazdiņa un Ciematnieka metieniem atjaunoja uz tablo līdzsvaru 26:26. Uzvaru, gūstot vārtus 15 sekundes pirms mača beigām, nodrošināja Artūra Lazdiņa precīzais metiens. Pēdējo laukuma saimnieku metienu vārtu četrstūrī no Kristera Riharda Ozola atvairīja vārtsargs Raitis Puriņš, ļaujot svinēt uzvaru ar 27:26.

Mūsējiem sešus vārtus guva Vladimirs Maslaks un Lauris Eglītis, bet četras reizes izcēlās Aleksejs Sasuļins. “MSĢ/LAT-98” sastāvā astoņas reizes atzīmējās EMīls Kurzemnieks, četras – Artūrs Kļaviņš un Ņikita Pančenko.

Izcīnītie divi punkti ļāva turnīra tabulā apsteigt ASK/LSPA un pakāpties turnīra tabulā uz otro vietu. Nākamo spēli aizvadīsim jau 27. novembrī, kad savā laukumā O.Kalpaka RTDP sporta zālē plkst. 20:15 uzņemsim līdervienību Dobeles “Tenax”. Mūsējiem ir četras darba dienas, lai kārtīgi sagatavoties līderu duelim.

SynotTip Virslīga.
22.novembris.
MSĢ/LAT-98 – Celtnieks Rīga 26:27 (13:12)

MSĢ/LAT-98: Kurzemnieks 8/2, Pančenko 4, Kļaviņš 4, Ozols 3, Stepuļenoks-Stukanovs 2, Usāns 2/2, Zvejnieks 1, Ignatjevs 1, Strazdiņš 1.
Celtnieks: Maslaks 6, Eglītis 6, Sasuļins 4/2, Leja 3, Lejnieks 2, Ciematnieks 2, Lazdiņš 2, Freibergs 1, Jablonskis 1.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.