Lauris Eglītis (Foto: Sandra Škutāne)

Pret čempionu Dobeles Tenax

Jau piektdien plkst. 20:15 mūsu “Celtnieks” vīri savā laukumā O.Kalpaka RTDP sporta zālē SynotTip Virslīgas ietvaros uzņems pēdējo divu gadu valsts spēcīgāko vienību Dobeles “Tenax”.

Arī šo sezonu Dobeles “Tenax” handbolisti ir iesākuši nevainojami, astoņās spēlēs izcīnot tikpat uzvaras. Turpretī mūsu spēlētāji līdz šim demonstrējuši mainīgu sniegumu – aizvadītajos desmit mačos izcīnītas septiņas uzvaras, piedzīvoti divi zaudējumi un reizi fiksēts neizšķirts. No līderiem dobelniekiem turnīra tabulā mūs šķir tikai viens punkts, taču esam aizvadījuši arī par divām spēlēm vairāk.

Vienu no diviem zaudējumiem “Celtnieks” piedzīvoja tieši pret Dobeles “Tenax” handbolistiem, septembra beigās izbraukumā atzīstot pretinieka pārākumu ar 21:29 (10:13). Visās pārējās SynotTip Virslīgas spēlēs dobelnieki ir izcīnījuši krietni pārliecinošākas uzvaras, vidēji katru spēli uzvarot ar 15,1 vārtu pārsvaru. Rūpēsimies, lai šī cīņa Rīgā būtu vēl aizraujošāka nekā pirmā apļa cīņa.

Spēlē pret Dobeli būsim savā spēcīgākajā sastāvā. Zīmīga šī spēle būs Guntim Ciematniekam, kurš tieši pirms gada mačā ar “Tenax” pārplēsa krusteniskās saites un tā viņam būs pirmā tikšanās ar Zemgales komandu pēc atgriešanās laukumā.

Līdzīga savainojuma dēļ “Tenax” sastāvā neredzēsim Oskaru Arāju, kurš neveiksmīgi piezemējās Latvijas izlases sastāvā 2017.g. PČ kvalifikācijas spēlē Kijevā. Jāatzīmē, ka arī bez Arāja sastāvā mūsu komanda septembrī zaudēja Dobeles vienībai Rīgas atklātā čempionāta finālā – 17:27 (8:16).

Ar 43 vārtiem astoņās spēles pretinieku sastāvā rezultatīvākais ir Toms Lielais, bet pa 37 reizēm izcēlušies Oskars Arājs un Aleksandrs Krastiņš. Mūsu sastāvā 41 vārtus guvis Lauris Eglītis, 36 – Aleksejs Sasuļins, 31 – Vladimirs Maslaks.

Pēdējo reizi “Tenax” handbolistus pēc vairāku gadu pārtraukuma uzvarējām šī gada maijā, kas LHF kausa izcīņas finālspēlē nosargājām uzvaru ar 26:25 (12:12). Beidzot jāizcīna uzvara arī savā laukumā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.