Roberts Freibergs (Foto: Sandra Škutāne)

Arī Baltijā sākam neveiksmīgi

Diemžēl arī Baltijas handbola līgas sezonu “Celtnieks” handbolisti sāka ar zaudējumu, ar 30:34 (16:16) izbraukumā mača izskaņā piekāpjoties turnīra debitantiem “HK Ogre/Miandum”.

Mača sākums krietni veiksmīgāks padevās mājiniekiem. Labi vārtos nospēlēja Lauris Ozoliņš, kas “HK Ogre/Miandum” vienībai ļāva 18. minūtē izvirzīties vadībā ar 11:6. Mūsu treneris Arnis Butans laukumā, spītējot vieglajam smadzeņu satricinājumam, sūtīja saspēles vadītāju Vladimiru Maslaku, kas būtiski uzlaboja spēli uzbrukumā.

Septiņu minūšu laikā mūsu handbolisti guva septiņus vārtus un rezultāts uz tablo jau neizšķirts – 13:13. “Celtnieks” vīriem pēc Aivara Čikuta un Žaņa Malahova precīzajiem metieniem izdevās pat izvirzīties vadībā (15:14 un 16:15), tomēr puslaiks noslēdzās neizšķirti – 16:16.

Pēc pārtraukuma, izmantojot vairākumu, mūsējie ieguva pat trīs vārtu pārsvaru (20:17). Labi pratām realizēt savas iespējas uzbrukumā, kā arī veiksmīgi spēlējām ar līnijnieku Robertu Freibergu. Vadībā bijām līdz pat 53. minūtei, kad divreiz pēc kārtas precīzs bija Ričards Jablonskis (30:29). Diemžēl ogrēniešiem, sedzot individuāli Maslaku un Eglīti, izdevās neitralizēt mūsu uzbrukumu. Pēdējās desmit minūtes “HK Ogre/Miandum” uzvarēja ar 1:7, sagādājot mūsu “Celtnieks” vīriem dažādos turnīros jau ceturto zaudējumu pēc kārtas – 30:34.

Astoņus vārtus mūsu komandas labā guva Aivars Čikuts, sešas reizes izcēlās Lauris Eglītis, piecas – Žanis Malahovs. Pretiniekiem 14 vārtus guva Artis Kurmēns, bet pa sešiem – Artis Laganovskis un Arvis Laganovskis.

Nākamo maču aizvadīsim 30. septembrī, kad SynotTip Latvijas handbola Virslīgā plkst. 20:15 RTDP O.Kalpaka sporta zālē tiksimies ar “MSĢ/LAT-98”. Savukārt Baltijas līgā nākamās spēles aizvadīsim novembra vidū, pie sevis uzņemot Minskas SKA un Klaipēdas “Dragunas”.

Baltijas līga.
27. septembris.
HK Ogre/Miandum – Celtnieks Rīga 34:30 (16:16)

Ogre/Miandum: Kurmēns 14/4, Arvis Laganovskis 6/2, Artis Laganovskis 6, Dāvidnieks 4, Želna 2, Strazdiņš 1, Bauze 1
Celtnieks: Čikuts 8, Eglītis 6, Malahovs 5, Freibergs 4, Maslaks 3/1, Jablonskis 2, Sasuļins 1, Lejnieks 1.

FOTOGALERIJA

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.