Celtnieks/Vangaži

Celtnieks/Vangaži finišē 1.līgā septītajā vietā

Latvijas 1. līgas čempionātā savā otrajā sezonā Riharda Lejas trenētie “Celtnieks/Vangaži” handbolisti deviņu komandu konkurencē izcīnīja septīto vietu. Pēdējā cīņā mūsējie izbraukumā ar 17:19 piekāpās “Jūrmalas Sports-2” vienībai.

“Celtnieks/Vangaži” sastāvā spēlē galvenokārt 1996./1998. gadā dzimušie spēlētāji. Uzlabojot savu sniegumu 1.līgā, vairākiem spēlētājiem – Edgaram Iljiniham, Igoram Ignatjevam, Robertam Arājam, Dmitrijam Petuhovam un Artūram Kļaviņam – izdevies sekmīgi atzīmēties arī “Celtnieks/LSPA” vienības sastāvā.

Mūsu handbolistiem sezonas 16 spēlēs izdevās izcīnīt septiņas uzvaras un turnīra tabulā apsteigt vēl arī Dobeles SS un Salaspils vienības. No tuvākajiem konkurentiem – Stopiņu NHK – “Celtnieks/Vagnaži” atpalika tikai par diviem punktiem.

Ar 87 gūtajiem vārtiem 15 spēlēs rezultatīvākais spēlētājs mūsu komandā bija Roberts Arājs, savukārt ar 81 precīzu metienu 16 mačos izcēlās Edgars Iljinihs. Ar visu vārtu guvēju sarakstu var iepazīties šeit.

“Celtnieks/Vangaži” galvenais treneris Rihards Leja atzina, ka sezonas sākums izdevās ļoti labs: “Pirmie zaudējumi tika piedzīvoti sīvā cīņā, taču mazajiem bija daudz lielāka motivācija parādīt sevi, nekā iepriekšējā sezonā. Pērn jaunie handbolisti arī 1.līgā nespēlēja tik daudz, taču šogad viņiem bija iespēja pilnībā realizēt savu potenciālu. Daudzi spēlētāji atvērās, sevi pēc tam labi parādot arī Virslīgas komandā.”

Komanda šogad daudz biežāk trenējās kopā, kas arī atspoguļojās rezultātā. “Puikas mačos darīja, to ko atstrādājām treniņos – attīstījāmies gan taktiski, gan fiziski. Bieži vien pievīla realizācija, kā arī vēl pagaidām nozīmīgos brīžos neviens nespēja uzņemties līdera lomu. Komanda vēl ir ļoti jauna, kā arī augumā nav tik ražena. Sezona gaitā pietrūka fiziskā spēka, lai cīnītos labāk ar Jūrmalas, Ogres un Skrīveru komandām. Protams, arī izpaudās arī mazā pieredzes bagāža, lai spēlēs situācijās pieņemtu īstos lēmumus un nepieļautu kļūdas. Pēc vairākām uzvarētām spēlēm pēc kārtas bija grūti celties augšā arī pēc sāpīgiem zaudējumiem.”

“Sezonu noteikti vērtēju ar plus zīmi,” debiju galvenā trenera amatā vērtē 22 gadus vecais Leja. “Komandai tika ielikts labs pamats, lai būtu labi augļi nākamajā sezonā. Pēc gada mūsu mērķis būs iekļūt trijniekā.”

Jāatzīmē, ka “Celtnieks/LSPA” galvenais treneris Arnis Butans ar 100 gūtajiem vārtiem palīdzēja “RTU-S” handbolistiem Latvijas 1.līgas čempionātā izcīnīt ceturto vietu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.