Žanis Malahovs (Foto: Sandra Škutāne)

Nenosargājam uzvaru pret Tenax

Baltijas Izaicinājuma kausa izcīņā “Celtnieks/LSPA” handbolistiem izdevās izcīnīt svarīgu punktu pret Latvijas čempioniem Dobeles “Tenax” – 31:31 (15:14). Tas vēl saglabā labas cerības mūsējiem kvalificēties turnīra FINAL4.

Dobeles “Tenax” vienībā savainojumu dēļ nevarēja palīdzēt Egils Politers, Kaspars Straume un Nils Kreicbergs, savukārt mūsējiem nepalīdzēja Latvijas 1.līgas čempionāta vienības spēlētāji un treneris Rihards Leja. Pēc ilgstošas slimības šodien spēlēja arī Lauris Eglītis un Ričards Jablonskis.

Visa spēle aizritēja ļoti līdzīgā cīņā. Mača sākumā ar 2:0 vadībā izvirzījās “Tenax”, tomēr mūsējie ātri atrada savu spēli uzbrukumā un pēc diviem Artūra Lazdiņa metieniem pārņēma vadību – 6:4. Puslaika izskaņā nopelnījām vairākus noraidījumus, kas ļāva Dobeles klubam pēc trīs Aleksandra Krastiņa metieniem rezultātu izlīdzināt (14:14). Tomēr Žaņa Malahova precīzais metiens izskaņā ļāva atpūtā ar +1 doties mūsējiem – 15:14.

Arī otrā puslaika sākumā “Celtnieks/LSPA” handbolisti nopelnīja vairākus noraidījumus, ļaujot “Tenax” veikt izrāvienu 6:3 un pārņemt vadību – 20:18. Mūsējie nesalūza. Rezultatīvi uzbrukumā vairākkārt nospēlēja Artūrs Lazdiņš, puslaika vidū atjaunojot mājiniekiem +2 (26:24). Turpinājumā diemžēl pieļāvām vairākas kļūdas, kas ļāva dobelniekiem aizskriet ātrajos uzbrukumos un astoņas minūtes pirms mača beigām atjaunot vadību – 28:27.

Arī “Tenax” handbolisti atbildēja arī vairākām kļūdām, taču nepratām to pilnvērtīgi izmantot. Pēc Roberta Freiberga un Lazdiņa raidījumiem atjaunojām +2 (30:28), taču Žaņa Malahova divi nerealizētie ātrie uzbrukumi četras minūtes pirms spēles beigām neļāva nodrošināt uzvaru. Pēdējās četrās spēles minūtēs nopelnījām trīs noraidījumus, kas arī palīdzēja “Tenax” līderim Krastiņam pēdējās sekundēs izraut uzvaru – 31:31. Kopumā abas komandas nopelnīja 20 (!) noraidījumus, no kuriem 13 – mūsējiem.

Ar 12 gūtajiem vārtiem mūsu komandā izcēlās Artūrs Lazdiņš, piecus pievienoja Žanis Malahovs, bet četrus – Vladimirs Maslaks. Dobelniekiem septiņas reizes izcēlās Oskars Arājs.

Kopumā deviņās aizvadītajās Baltijas Izaicinājuma kausa spēlēs Lazdiņš atzīmējies ar 105/7 precīziem metieniem un rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ieņem pārliecinošu pirmo vietu, tuvāko sekotāju Otto Variku (Viljandi HC) apsteidzot par 34 vārtiem.

Mūsu konkurenti par iekļūšanu turnīra FINAL4 Kauņas “Granitas” šodien rezultatīva cīņā ar 44:41 pieveica “HC Vitjaz”. Tagad gan mūsējiem, gan lietuviešiem turnīra tabulā ir pa astoņiem punktiem, taču labāka savstarpējo gūto/zaudēto vārtu attiecība ir “Celtnieks/LSPA”. Pēdējā regulārā turnīra mačā 8. martā “Granitas” tiksies ar “Viljandi HC”. Ja šajā mačā uzvaru svinēs igauņi, tad mūsējie nodrošinās vietu FINAL4.

Piektdien pēdējā Latvijas Virslīgas čempionāta mačā “Celtnieks/LSPA” handbolisti Inčukalnā viegli ar 28:23 (15:8) pieveica “LAT-98”. Septiņus vārtus mūsējiem guva Žanis Malahovs, piecus – Normunds Blome un Artūrs Lazdiņš. “LAT-98” sastāvā septiņas reizes izcēlās Emīls Kurzemnieks un Igors Ignatjevs.

“Celtnieks/LSPA” regulāro turnīru noslēdza otrajā vietā. Ceturtdaļfinālā visticamāk mūsējie tiksies ar ASK/LU, kas šobrīd ieņem septīto vietu. Pirmās izslēgšanas spēles visticamāk tiks aizvadītas 21. vai 22. martā.

Latvijas Virslīgas čempionāts.
6.marts.
Celtnieks/LSPA – LAT-98 28:23 (15:8)

Celtnieks/LSPA: Malahovs 7, Lazdiņš un Blome 5, Maslaks 4/1, Iljinihs 3, Lejnieks 2, Feribergs un Bunkus 1.
LAT-98: Kurzemnieks un Ignatjevs 7, Gorbunovs un Kļaviņš 3, Petuhovs un Križjus 1, Rubins 1/1.

Baltijas Izaicinājuma kauss.
7.marts.
Celtnieks/LSPA – Dobeles Tenax 31:31 (15:14)

Celtnieks/LSPA: Lazdiņš 12, Malahovs 5, Maslaks 4/2, Eglītis 3, Jablonskis, Blome un Freibergs 2, Lejnieks 1.
Tenax: Arājs 7, Ērmanis un Blūms 5, Krivmanis un Krastiņš 4, Lielais 4/2, Bilkštis 2.

Foto: Sandra Škutāne

2 komentāri “Nenosargājam uzvaru pret Tenax

  1. Vispirms, protams, savstarpējo – Kauņā zaudējām 24:29, Rīgā uzvarējām 29:22. Tabula šobrīd skaita kopējo, bet savstarpējo drīkst ņemt vērā tikai tad, kad komandas visas aizvadījušas vienādu spēļu skaitu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.