Vladimirs Maslaks (Foto: Sandra Škutāne)

Aizbraucam pēc uzvaras uz Ludzu

Latvijas Virslīgas handbola čempionātā “Celtnieks/LSPA” svētdien Ludzā ieguva kārtējos divus punktus. “SK Latgols” dara visu, lai regulāro turnīru noslēgtu sestajā vietā, tāpēc taupīja savus spēkus, ļaujot mūsējiem viegli uzvarēt ar 34:26 (15:17).

Ar savu līderi Austri Tuminskis priekšgalā “SK Latgols” pirmo puslaiku aizvadīja ļoti rezultatīvi. Vāju sniegumu “Celtnieks/LSPA” vārtos demonstrēja Buračevskis un Puriņš, kas ļāva uzbrukumā mājiniekiem spīdēt 18 gadus vecajam Normundam Seņkānam, divdesmitajā minūtē panākot savai komandai +6 (13:7). Puslaika beigās jau daudz biežāk atradām ceļu līdz ludzāniešu vārtiem, samazinot rezultāta starpību līdz diviem vārtiem – 15:17.

Pēc pārtraukuma laukuma saimnieki uz rezervistu soliņa atstāja visus vadošos spēlētājus, skaidri norādot, ka šodien par uzvaru, savu līdzjutēju priekšā, pat negrib pacīnīties… Šobrīd “SK Latgols” turnīra tabulā ieņem piekto vietu, taču vēl tos apsteigt var “HK Vaiņode”. Ļāvām spēlēt arī saviem jaunajiem handbolistiem – Artūram Kļaviņam, Igoram Ignatjevam un Edgaram Iljiniham – un izcīnījām beigās drošo uzvaru ar 34:26. Vienu no pēdējiem vārtiem “Celtnieks/LSPA” guva arī vārtsargs Artūrs Buračevskis.

Atliek tikai minēt, ar kādu mērķi laukumā atlikušajās turnīra spēlē dosies “SK Latgols”, kā arī “HK Vaiņode” handbolisti. Kurš tad finālā regulārajā turnīrā ieņems piekto un sesto vietu?

Tā mūsējiem bija 15. uzvara čempionāta 20 mačos, kas ļauj ieņemt otro vietu regulārajā turnīrā. Komandai bez sava līdera Artūra Lazdiņa jādemonstrē krietni saturīgāku sniegumu gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Līdz izslēgšanas spēlēm jāstrādā pie dažādām niansēm, lai samazinātu kļūdu daudzumu spēles laikā. Tas arī dos rezultātu sezonas izskaņā.

Pa septiņiem vārtiem mūsējiem guva Vladimirs Maslaks un Lauris Eglītis, piecas reizes izcēlās Roberts Freibergs, četras – Aivars Čikuts un Edgars Iljinihs. Mājiniekiem astoņas reizes izcēlās Austris Tuminskis, sešas – Normunds Seņkāns.

Pēdējo Latvijas Virslīgas čempionāta regulārā turnīra maču aizvadīsim 6. martā, kad Inčukalnā plkst. 19:30 spēlēsim ar “LAT-98” vienību. Ceturtdaļfinālā visticamāk mūsējie spēlēs ar ASK/LU, kam vēl atlicis aizvadīt divas spēles ar čempioniem Dobeles “Tenax”.

Latvijas Virslīgas čempionāts.
1. marts.
SK Latgols – Celtnieks/LSPA 26:34 (17:15)
Latgols: Tuminskis 8/1, Seņkāns 6, Skopincevs 2, Zinovjevs 2, Rancāns 2, Jansons-Buļs 2, Strazds 1, Čistjakovs 1, Gorbunovs 1, Kašs 1.
Celtnieks/LSPA: Eglītis 7, Maslaks 7, Freibergs 5, Iljinihs 4, Čikuts 4, Ignatjevs 2, Buračevskis 1, Lejnieks 1, Malahovs 1, Jablonskis 1, Blome 1.

4 komentāri “Aizbraucam pēc uzvaras uz Ludzu

  1. Jā, aizliegts nav, bet pretēji fair play principiem gan laikam ir. Ludzas čempī var luni dzīt, valsts mēroga mačos balagānu taisīt tomēr nebūtu labi…

  2. Tas jau visiem skaidrs ka Latgols izvēlas sev pretiniekus play offis, jo cer tikt finālā, bet lai tur tiktu, nevar palikt 4/5 vietā lai 1/2 nedabūt Tenax! (Ar varbūtību , ka tiek izslēgta Jūrmala 1/4 un Lspa 1/2)

  3. Kauns par tādu spēli, bet apkārt jau runā ka trenerim būšot rājiens, vai kaut kas tamlīdzīgs… tas nav sportiski… kauns ….

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.