Celtnieks/LSPA (Foto: rekurzeme.lv)

Aizsardzība uzvar Vaiņodē

Latvijas Virslīgas handbola čempionātā “Celtnieks/LSPA” trešā apļa spēlē svinēja jau 12. uzvaru, izbraukumā ar 25:16 (10:7) pieveicot “HK Vaiņode”.

Savos vārtos ielaidām tikai 16 bumbas, kas ir “Celtnieks/LSPA” sezonas rekords, savukārt Vaiņodei – antirekords. Aizsardzība un “Celtnieks/LSPA” šajā mačā svinēja pārliecinošu uzvaru.

No pirmajām minūtēm mājinieki individuāli sedza mūsu līderi Artūru Lazdiņu, taču tas netraucēja jau spēles sākumā pēc Jablonska, Eglīša un Malahova metieniem izvirzīties vadībā ar 4:2. Turpinājums abām komandām nebija rezultatīvas, kas arī ļāva līdz pat pārtraukuma mūsējiem saglabāt trīs vārtu pārsvaru – 10:7.

Otrā puslaika sākumā Vaiņodes handbolistiem izdevās samazināt līdz minimumam (10:11), taču tad intriga izplēnēja kā nebijusi. Nākamajās 15 minūtēs laukuma saimnieki nespēja gūt vārtus, kamēr mūsu “Celtnieks/LSPA” divreiz spēlēja vairākumā, lieliski darbojās aizsardzībā un jau ieguva jau 11 vārtu pārsvaru – 22:11. Mūsu sastāvā debitēja arī vārtsargs Ričards Kapcovs, taču pēdējās desmit minūtēs nekas nemainījās un mūsējie svinēja uzvaru ar 25:16.

Pa pieciem vārtiem mūsējiem guva Žanis Malahovs, Ričards Jablonskis un Normunds Blome. Trīs reizes izcēlās Vladimirs Maslaks un Roberts Freibergs. Mājiniekiem septiņus precīzus metienus izdarīja Oskars Pāvils, četrus – Valts Lapiņš.

Līdz ar to Latvijas Virslīgas čempionāta turnīra tabulā “Celtnieks/LSPA” piecas spēles līdz regulārā turnīra noslēgumam ar 15 punktiem nostiprinājās otrajā vietā.

Nākamajās brīvdienās aizvadīsim Baltijas Izaicinājuma kausa spēles. 7. februārī plkst. 15:30 savā laukumā Rīgā uzņemsim “HC Vijtaz” no Minskas, bet dienu vēlāk Igaunijā plkst. 17:00 spēlēs ar Igaunijas kausa ieguvējiem “Viljandi HC”.

Latvijas Virslīgas čempionāts.
1. februāris.
HK Vaiņode – Celtnieks/LSPA 16:25 (7:10)
Vaiņode: O.Pāvils 7, Lapiņš 4, Grundmanis 2, N.Pāvils, M.Juzups un Orlovs 1.
Celtnieks/LSPA: Malahovs, Blome un Jablonskis 5, Maslaks un Freibergs 3, Lejnieks 2, Lazdiņš un Eglītis 1.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.