Vārtos Helmuts Tihanovs (Foto: Sandra Škutāne)

Trešajā reizē neizšķirts pret Jūrmalu (+video)

Latvijas Virslīgas čempionāta pirmajā trešā apļa spēlē “Celtnieks/LSPA” savā laukumā Rīgā cīnījās neizšķirti, dalot punktus uz pusēm ar “Jūrmalas Sports” handbolistiem – 23:23 (11:14).

Diemžēl šīsdienas mačā mūsējiem dažādu iemeslu dēļ nevarēja palīdzēt Raitis Puriņš, Ričards Jablonskis, Matiass Johansons, kā arī abi saspēles vadītāji Vladimirs Maslaks un Lauris Rūtiņš. Līdz ar to maču sev neierastajā centra pozīcijā iesāka Normunds Blome, bet pirmo spēli pēc pusotra gada pārtraukuma, spēlējot dažas minūtes aizsardzībā, aizvadīja arī Rihards Leja. Pirmajam mačam šajā gadā tika pieteikts arī vārtsargs Helmuts Tihanovs.

Jau ar pirmajām minūtēm viesi cieši sedza mūsu līderu Artūru Lazdiņu, kas krietni apgrūtināja iespējas uzbrukumā. Pieļāvām kļūdas, sasteidzām metienus, arī aizsardzībā sniegums nebija savā līmenī, ļaujot jūrmalniekiem desmitajā minūtē izvirzīties vadībā jau ar 6:2. Viesu pārsvars vienu brīdi sasniedz pat sešu vārtu pārsvaru (13:7), taču mūsu handbolistiem pēc Aivara Čikuta, Laura Eglīša un Guntara Lejnieka metieniem izdevās samazināt līdz četriem vārtiem – 10:14.

Otro puslaiku mūsu “Celtnieks/LSPA” iesāka pavisam citā stilā. Savus vārtus aizslēdza Helmuts Tihanovs, bet uzbrukumā pēc Čikuta, Iljiniha, Eglīša un Freiberga vārtu guvumiem panācām neizšķirtu (14:14). Savukārt vēlāk jau pieminētie spēlētāji pirmoreiz panāca arī vadību – 17:15.

Nelielo pārsvaru noturēt neizdevās, jo rezultatīvi jūrmalniekiem nospēlēja Edvīns Latkovskis un Jānis Šteinbergs. Un līdz ar to spēles pēdējās desmit minūtēs vadībā pabija gan viena, gan otra komanda. Abas komandas arī pieļāva vairākas kļūdas, bet mūsējie vēl nerealizēja arī divus 7 metru soda metienus.

Mača galotnē pie neizšķirta rezultāta abām no komandām bija iespēja izraut uzvaru, taču lieliski vārtos darbojās komandu vārtsargi Helmuts Tihanovs un Viktors Turkupols. Tādējādi mūsu trešā spēkošanās ar jūrmalniekiem noslēdzās neizšķirti – 21:21.

Ar pieciem vārtiem mūsu komandā izcēlās Aivars Čikuts, bet četras reizes izcēlās Artūrs Lazdiņš un Roberts Freibergs. Viesiem septiņus precīzus metienus izdarīja Edvīns Latkovskis, sešus – Rolands Ivanovs. Pirmos vārtus “Celtnieks/LSPA” sastāvā šajā spēle guva tikai 16 gadus vecais Artūrs Kļaviņš.

Līdz ar to “Celtnieks/LSPA” handbolisti turnīra tabulā saglabāja otro vietu un komfortablo piecu punktu pārsvaru pār “Jūrmalas Sports”. Nākamo maču 1. februārī plkst. 13:00 izbraukumā aizvadīsim pret “HK Vaiņode”.

Latvijas Virslīgas čempionāts.
26. janvāris.
Celtnieks/LSPA – Jūrmalas Sports 21:21 (10:14)
Celtnieks/LSPA: Čikuts 5, Freibergs 4/3, Lazdiņš 4, Eglītis 3, Iljihins 2, Lejnieks 1, Kļaviņš 1, Blome 1.
Jūrmalas Sports: Latkovskis 7, Ivanovs 6, Šteinbergs 4, Naglis 2, Narme 1, Černousovs 1.

VIDEO:

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.