Aivars Čikuts (Foto: Sandra Škutāne)

Gadu noslēdzam ar svarīgu uzvaru Ogrē

Latvijas Virslīgas čempionātā “Celtnieks/LSPA” trešdien vakarā izcīnīja svarīgu uzvaru Ogrē, ar 32:21 (13:9) pieveicot valsts vicečempionus “HK Ogre/Miandum”. Līdz ar to vēl vairāk nostiprinājāmies otrajā vietā turnīra tabulā.

Atšķirībā no svētdienas spēles pret Dobeles “Tenax”, maču Ogrē uzsākām pacietīgi un rūpīgi. Rezultāts auga ļoti lēnām, abām komandām negūstot vārtus pirmās sešas minūtes. Ar diviem metieniem no 7 metru soda metiena līnijas to beidzot atklāja mūsu Artūrs Lazdiņš (2:0).

Arī aizsardzībā ar Raiti Puriņu vārtos darbojāmies ļoti pārliecinoši, pirmajās 15 minūtēs no spēles ļaujot ogrēniešiem gūt tikai vienus vārtus. Pamazām ieskrējās arī mājinieku uzbrukums, taču mūsējo ļoti veiksmīgā spēle vairākumā (trīs noraidījumus viesiem paspēja nopelnīt jau Artis Laganovskis) ļāva 23. minūtē izvirzīties vadībā ar 10:5. Jāizceļ Laura Rūtiņa darbība vairākumā, kurš palīdzēja pārējiem spēlētājiem tikt pie teicamām vārtu gūšanas pozīcijām. Puslaika beigas tika aizvadītas līdzīgā cīņā, ļaujot atpūtā mūsējiem doties ar 13:9.

Otrajā puslaikā mūsu “Celtnieks/LSPA” turpināja demonstrēt pārliecinošu sniegumu – uzbrukumā rezultatīvs bija ne tikai ierastais komandas līderis Artūrs Lazdiņš, bet arī Aivars Čikuts, veicinot strauju pārsvara pieaugumu. Puslaika vidū mūsējie ieguva jau astoņu vārtu pārsvaru (23:15). Atlikušajā spēles gaitā vairs mājiniekiem neļāvām pietuvoties, izcīnot svarīgu un patīkamu uzvaru ar 32:21.

Lielisku spēli mūsu komandā aizvadīja Aivaras Čikuts, kurš ar deviņiem vārtiem bija rezultatīvākais spēlētājs. Astoņus precīzus metienus pievienoja Artūrs Lazdiņš, bet četrus – Lauris Eglītis. Visiem deviņas reizes izcēlās Artis Kurmēns, piecas – Arvis Laganovskis.

Ar 18 punktiem 12 spēlēs “Celtnieks/LSPA” Latvijas Virslīgas čempionāta turnīra tabulā ieņem otro vietu. Tuvākos sekotājus “Jūrmalas Sports” apsteidzam par četriem punktiem (aizvadījuši par vienu spēli mazāk).

Tā bija mūsu komandas pēdējā spēlē 2014. gadā. Nākamo maču Latvijas Virslīgas čempionātā aizvadīsim 12. janvārī, kad savā laukumā O.Kalpaka RTDP tiksimies atkal ar “HK Ogre/Miandum”. To tiešraidē demonstrēs Sportacentrs.com TV.

Latvijas Virslīgas čempionāts.
17.decembris.
Ogre/Miandum – Celtnieks/LSPA 21:32 (9:13)

Ogre: Kurmēns 9/2, Arvis Laganovskis 5/1, Lepers 4, Dravnieks 2, Artis Laganovskis 1.
Celtnieks: Čikuts 9, Lazdiņš 8/3, Eglītis 4, Jablonskis 3, Freibergs 2, Rūtiņš 2/1, Ignatjevs 1, Lejnieks 1.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.