Ričards Jablonskis (Foto: rekurzeme.lv)

Pamatīgs zaudējums Dobelē

Latvijas Virslīgas čempionātā “Celtnieks/LSPA” handbolisti piedzīvoja otro zaudējumu, ar 17:32 (10:16) izbraukumā ciešot pamatīgu sakāvi pret čempioniem Dobeles “Tenax”.

Jau sākot ar spēles pirmajām minūtēm Dobeles handbolisti ļoti cieši spēlēja pret mūsu līderi Artūru Lazdiņu, kuram pie vārtu gūšanas iespējām tikt bija praktiski neiespējami. Mača sākumā pēc Ričarda Jablonska un Laura Eglīša metieniem izdevās izvirzīties vadībā ar 2:1, taču turpinājums tik labs neizdevās…

Mūsu handbolisti spēlēja pavirši, kas ļāva mājiniekiem viegli gūt vārtus. Puslaika vidū pēc Anda Ērmaņa precīzā 7 metru soda metiena dobelniekiem jau izdevās iegūt trīs vārtu pārsvaru (8:5). Puslaika otrajā pusē mūsu handbolisti ar Jablonski un Eglīti priekšgalā atkal atguva vārtu garšu, taču tas tāpat neapturēja “Tenax” atrāvienu – 10:16.

Arī otrajā puslaikā spēles gaitā nekas sevišķi nemainījās. Nespējām izmantot savas iespējas vairākumā, bet aizsardzībā pietrūka saskaņas – sastāvā šoreiz nebija ne Guntara Lejnieka, ne arī Emīla Reniņa. Dobelnieki tikai palielināja rezultāta starpību, sagādājot mūsu “Celtnieks/LSPA” sāpīgu neveiksmi ar 17:32.

Mūsējiem sešus vārtus guva Ričards Jablonskis, piecus – Lauris Eglītis, bet trīs – Roberts Freibergs. Uzvarētājiem pa sešām reizēm izcēlās Andis Ērmanis un Ēriks Blūms.

Nākamo spēli “Celtnieks/LSPA” aizvadīs pēc četrām nedēļām, kad 9. novembrī Ludzā tiksies ar “SK Latgols”. Ar četriem punktiem četros mačos turnīra tabulā ieņemam ceturto vietu.

Vēl nedēļas nogalē Latvijas 1. līgas čempionātā “Celtnieks/Vangaži” ar 17:34 (6:21) zaudēja “SK Latgols juniori”, bet LSPA dāmas Virslīgas čempionātā ar 18:21 (8:10) piekāpās čempionēm “Stopiņu NHK”.

Latvijas Virslīgas čempionāts.
11. oktobris.
Dobeles Tenax – Celtnieks/LSPA 32:17 (16:10)
Tenax: Ērmanis 6/5, Blūms 6, Bilkštis 4, Arājs 4, Lazda 2, Krastiņš 2, Kurzemnieks 2, Kreicbergs 2, Politers 2, Kozlovskis 1, Hovratovičs 1.
Celtnieks/LSPA: Jablonskis 6, Eglītis 5, Freibergs 3, Lazdiņš 1, Maslaks 1, Čikuts 1.
LSPA – Stopiņu NHK 18:21 (8:10)
LSPA: Kirejeva 9/1, Makņa 4, Kiršteine 3, Brikmane 1, Eihvalde 1.
Stopiņu NHK:  Seržante 8, Sergejeva 6/1, Asare 4/1, Nīce 2, Poriete 1.

Latvijas 1. līgas čempionāts.
11. oktobris.
Celtnieks/Vangaži – SK Latgols juniori 17:34 (6:21)
Celtnieks/Vangaži: Iljinihs 6, Arājs 4, Kļaviņš 3, Slavinskis 2, Martinovs un Petuhovs 1.
Latgols juniori: Gorbunovs 8, Karnickis 5, Skopincevs 4, Seņkāns un Gojevs 3, Kozlovskis, Lohins un Borisenko 2, Treikals, Seimuškāns, Aleksejevs, Kņazjuks un Trukšāns 1.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.