Artūrs Lazdiņš starp dobelnieku aizsargiem (Foto: handbols-dobele.lv)

Pārbaudījums viesos pret čempioniem

Cīņu Latvijas Virslīgas handbola čempionātā “Celtnieks/LSPA” handbolisti turpinās Dobelē, kur 11. oktobrī plkst. 17:00 tiksies ar valsts spēcīgāko komandu “Tenax”.

Dobeles “Tenax” pēdējo zaudējumu Latvijas meistarsacīkstēs piedzīvoja 2013. gada 26. maijā. Ne aizvadītajā sezonā, ne arī šosezon vēl nevienai komandai nav izdevies sarūgtināt dobelniekus (uzvaras pār LAT-98, HK Ogre/Miandum un SK Latgols). Turklāt savā laukumā dobelnieki nav zaudējuši vēl senāk…

Ar “Tenax” handbolistiem tikāmies pirmssezonas pārbaudes turnīrā augustā, kad piedzīvojām zaudējumu ar 20:28 (13:9). Labi aizvadījām pirmo puslaiku, taču uzvarai pret šādu pretinieku nepieciešams stabili spēlēt visas 60 minūtes.

Latvijas Virslīgas čempionātā mūsu handbolisti trīs spēlēs izcīnījuši divas uzvaras. Piedzīvots zaudējums “HK Vaiņode”, taču pieveikti “Jūrmalas Sports” un ASK/LU handbolisti. Šajos mačos pa 17 vārtiem mūsu komandas labā guvuši Ričards Jablonskis un Normunds Blome. Sāk iespēlēties arī Artūrs Lazdiņš, kuram, atzīmējoties ar pieciem precīziem metieniem, pret ASK/LU bija pirmā spēle turnīrā.

“Celtnieks/LSPA” handbolisti trīs mačos ir ielaiduši par trīs vārtiem mazāk nekā dobelnieki (64 pret 67), tomēr “Tenax” ir pārliecinoši labākais uzbrukums līgā (103 pret 75). Par mūsējiem mazāk vārtus šosezon guvuši tikai Vaiņode, ASK/LU un “LAT-98”.

Mūsējos Dobelē gaida smags pārbaudījums. Lai izcīnītu uzvaru “Celtnieks/LSPA” nepietiks tikai ar aizsardzību, bet arī krietni jāuzlabo sniegums uzbrukumā. Rezultatīvākais ar 18 gūtajiem vārtiem “Tenax” sastāvā ir līnijas spēlētājs Egils Politers, 16 vārti Nila Kreicberga kontā, bet 15 – Anda Ērmaņa.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.