Foto: Sandra Škutāne

Pludmalē dāmas čempiones, vīri – otrie

Ar aizraujošām cīņām sestdien Ķīpsalas pludmalē noslēdzās pirmais Latvijas pludmales handbola čempionāts. Dāmām pirmajā vietā finišēja LSPA handbolistes, bet vīriem mūsu “Celtnieks” turnīru noslēdza otrajā vietā.

Diemžēl atkal mūsējiem neizdevās izcīnīt dubulutzvaru.

LSPA handbolistes finālturnīru negaidīti sāka ar zaudējumu Salaspils SSS vienībai (0:2), taču atlikušajās cīņās mūsu meitenes izcīnīja uzvaras. Arī finālā LSPA tikās ar salaspilietēm, taču šoreiz pretiniecēm neatstāja nekādas cerības (2:0) un pārliecinoši triumfēja pirmajā Latvijas pludmales handbola čempionātā.

Vīri līdz finālam Ķīpsalā bija izcīnījuši trīs uzvaras, taču izšķirošajā cīņā atkal nepārvarama sienu veidoja “Lindorff Blue Jackets” handbolisti. Un arī šoreiz uzvarētājs bija jānoskaidro pēcspēles metienu sērijā, kurā mūsējiem bija milzīgas problēmas ar viltīgā pretinieku vārtsarga Raimonda Šteina pārspēšanu. Aizraujošā sērijā  “Celtnieks” handbolisti piedzīvoja zaudējumu, finišējot čempionātā otrajā vietā.

“Lindorff Blue Jackets” sastāvā spēlēja arī mūsu treneris Arnis Butans un vārtsargs Helmuts Tihanovs. Butans ieguva turnīra atraktīvākā spēlētāja balvu.

Čempionāta MVP titulu sievietēm ieguva LSPA handboliste Līga Eihvalde, bet vīriešiem – “Lindorff Blue Jacket” vārtsargs Raimonds Šteins.

Cīņa par Latvijas pludmales handbola čempiontitulu Jūrmalā, Jēkabpilī un Ventspilī notika visas vasaras garumā. Finālturnīrā Rīgā cīnījās sezonas četras labākās komandas.

Atšķirībā no parastā handbola pludmalē par atraktīvi gūtajiem vārtiem (vērtē tiesneši), tāpat, ja precīzs ir vārtsargs (spēlētāji mainās) vai viņš tiek pārspēts no soda metiena līnijas, komandas rezultātam tiek pieskaitīti divi punkti. Par pārējiem iemestajiem vārtiem piešķir vienu punktu. Laukuma izmēri ir mazāki, spēlētāju skaits sarucis līdz četriem, kā arī viens mačs ilgst tikai divreiz pa desmit minūtēm, no handbolistiem pieprasot maksimālu koncentrēšanos jau no paša spēles sākuma. Ja katrā puslaikā uzvaras tiek dalītas uz pusēm, tad mača iznākums atkarīgs no soda metienu izpildes.

LČ pludmales handbolā.
Vīrieši.
1. Lindorff Blue Jackets
2. Celtnieks (Raitis Puriņš, Artūrs Buračevskis, Artūrs Lazdiņš, Artis Kurmēns, Emīls Reniņš, Roberts Freibergs, Guntars Lejnieks, Guntis Ciematnieks, Aivars Čikuts, Žanis Malahovs, Lauris Eglītis, Elvijs Borodovskis, Einārs Kiršteins)
3. RVR/Rīgas Vagons Radio
4. HK Ogre

Sievietes.
1. LSPA (Diāna Škļara, Lita Lisovska, Līga Eihvalde, Linda Brikmane, Kristīne Kirejeva, Egita Kiršteine, Agne Skābarde, Marija Zaščerinska, Agrita Nardiševa, Evija Krūmiņa, Ilze Molotanova, Agnese Sidorova, Zanda Torgunova)
2. Salaspils SSS
3. Jēkabpils SS/SC
4. Dobeles SS/REIR

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.