Foto: Sandra Škutāne

Ķīpsalā cīnīsimies par dubultuzvaru LČ

Sestdien Rīgas pludmalē Ķīpsalā finālturnīrā noskaidrosim pirmos Latvijas čempionus pludmales handbolā. Tajā piedalīsies mūsu vīru un dāmu komandas ar vienu mērķi – izcīnīt dubultuzvaru.

Vīru “Celtnieks” par čempiontitulu sacentīsies ar “Lindorff Blue Jackets”, “HK Ogre” un “Rīgas Vagons Radio” handbolistiem, bet LSPA dāmas – ar Dobeles REIR, Salaspils SSS un “Jēkabpils SS/SC”. Pēc aizvadītā apļa turnīra pirmo divu vietu ieguvējas tiksies finālā.

Pēc aizvadītajiem trīs posmiem Jūrmalā, Jēkabpilī un Ventspilī “Celtnieks” handbolisti kopvērtējumā ieņem otro vietu, bet LSPA dāmas ir pārliecinoši pirmās.

Lai gan mūsu “Celtnieks” spēlējis visu posmu finālos, nav garantijas, ka arī superfinālā mūsējiem jau trešo reizi būs jāspēlē ar “Lindorff Blue Jackets” (finālos 0-2). Mūsu vīri vismaz pa reizei zaudējuši arī pārējām divām finālturnīra dalībniecēm – “Ogrei” (bilance pret šo komandu 2-1) un “Rīga Vagons Radio” (1-2).

Sieviešu konkurencē pārliecinoša favorīte ir LSPA. Pēc otrās vietas pirmajā posmā, finālā zaudējot “Eesti” no Igaunijas, nākamajos divos posmos LSPA meitenes uzvarēja un šobrīd viņu uzvaru sērija sasniegusi jau astoņus panākumus pēc kārtas. Taču jāatceras, ka pirmajā posmā LSPA pamanījās piekāpties arī “Jēkabpils SS/SC” (kopējā bilance 3-1).

Spēles Ķīpsalas pludmalē sāksies no plkst. 10:00, bet fināls sievietēm paredzēts plkst. 19:00, vīriem – 19:35.

Latvijas čempionāta uzvarētāji iegūs tiesības pārstāvēt valsti Eiropas pludmales handbola klubu turnīrā. Čempions vīriešiem izcīnīs arī 1500 EUR lielu naudas balvu, bet sievietēm – 1000 EUR.

Atšķirībā no parastā handbola pludmalē par atraktīvi gūtajiem vārtiem (vērtē tiesneši), tāpat, ja precīzs ir vārtsargs (spēlētāji mainās) vai viņš tiek pārspēts no soda metiena līnijas, komandas rezultātam tiek pieskaitīti divi punkti. Par pārējiem iemestajiem vārtiem piešķir vienu punktu. Laukuma izmēri ir mazāki, spēlētāju skaits sarucis līdz četriem, kā arī viens mačs ilgst tikai divreiz pa desmit minūtēm, no handbolistiem pieprasot maksimālu koncentrēšanos jau no paša spēles sākuma. Ja katrā puslaikā uzvaras tiek dalītas uz pusēm, tad mača iznākums atkarīgs no soda metienu izpildes.

Finālturnīra kalendārs, 23.augusts
10:00*  LSPA – SSS
10:35     Lindorff Blue Jackets – RVR/Rīga Vagons Radio
11:10*     REIR – Jēkabpils SC/SS
11:45     Celtnieks – HK Ogre
12:20 – 12:40 atklāšana
12:40*     REIR – LSPA
13:15     HK Ogre – RVR/Rīga Vagons Radio
13:50*     Jēkabpils SS/SC – SSS
14:25     Lindorff Blue Jackets – Celtnieks
15:00 – 15:30 pārtraukums (konkursi, atrakcijas)
15:30*     LSPA – Jēkabpils SS/SC
16:05     Celtnieks – RVR/Rīga Vagons Radio
16:40*     SSS – REIR
17:15     Lindorff Blue Jackets – HK Ogre
17:50*     Spēle par 3. vietu sievietēm
18:25     Spēle par 3. vietu vīriešiem
19:00*     Superfināls sievietēm
19:35     Superfināls vīriešiem

*sieviešu spēles

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.