Celtnieks/LSPA (Foto: Zigismunds Zālmanis, Nikon)

Celtnieks/LSPA izcīna punktu Dobelē (+video)

Centrālajā šīs nedēļas Latvijas Virslīgas čempionāta spēle trešdien Dobelē mūsu “Celtnieks/LSPA” atveda vienu punktu, ar Dobeles “Tenax” handbolistiem cīnoties neizšķirti 27:27 (13:13).

Maču ar diviem ātriem vārtiem iesāka “Tenax” handbolisti (2:0), taču mūsu “Celtnieks/LSPA” sajuta spēles garšu un atbildēja ar trīs precīziem metieniem – 3:2. Mājiniekiem vadību izdevās atjaunot pēc sešiem (!) beaztbildes vārtiem, no 4:7 panākot 10:7. Puslaika beigās atkal precīzāk nospēlēja mūsējie, līdz ar pārtraukuma svilpi pēc Žaņa Malahova metiena panākot neizšķirtu – 13:13.

Otrajā puslaikā pēc Arta Kurmēna un Artūra Lazdiņa metieniem mūsējie atjaunoja +3 (16:13), tomēr dobelnieki kopīgām pūlēm pēc Egila Politera metiena atkal izvirzījās vadībā – 21:20. Līdzīgā stilā spēle ritēja līdz pat fināla svilpei. Abas komandas pieļāva daudz kļūdas, kā arī lieliski spēlēja abu klubu vārtsargi – “Tenax” vienībā Ivars Lācis, bet “Celtnieks/LSPA” Raitis Puriņš. Mājinieki nepilnas astoņas minūtes pirms spēles beigām ieguva divu vārtu pārsvaru (24:22), taču mūsējie izmantoja vairākumu un atkal atjaunoja vadību – 25:24. Mača beigās neliels pārsvars piederēja mums, pēc Arta Kurmēna metiena panākot vadību 27:26. Spēle ar to nebeidzās. “Tenax” handbolistiem neizšķirtu no līnijas panāca Egils Politers (27:27), bet pēdējo sekunžu metienu no mūsu Kurmēna atvairīja dobelnieku vārtsargs Ivars Lācis.

Mūsu komandā desmit reizes izcēlās Artūrs Lazdiņš, astoņas – Artis Kurmēns, bet “Tenax” sastāvā pa pieciem vārtiem guva Oskars Arājs un Nils Kreicbergs.

Mūsu “Celtnieks/LSPA” ar deviņiem punktiem piecos mačos saglabā pirmo vietu turnīra tabulā, bet “Tenax” ar trīs punktiem divās spēlēs ierindojas piektajā pozīcijā.

Nākamo spēli “Celtnieks/LSPA” aizvadīs 26. oktobrī, kad Latvijas Virslīgas čempionāta spēlē plkst. 16:45 ASK sporta zālē uzņems “HK Ogre”. Pirms tam svētdien plkst. 13:00 mūsu sieviešu komanda “LSPA” izbraukumā tiksies ar “SK Latgols”, bet 1.līgas vīriešu komanda “Celtnieks/Vangaži” LSPA sporta zālē plkst. 18:45 spēlēs ar “MSĢ/LAT-98”.

Latvijas Virslīgas čempionāts.
16. oktobris.
Dobeles Tenax – Celtnieks/LSPA 27:27 (13:13)
Tenax: Kreicbergs un Arājs 5, Politers 4, Straume un Krastiņš 3, Ērmanis 3/1, Juzups 2, Grandbergs un Bilkštis 1.
Celtnieks/LSPA: Lazdiņš 10/2, Kurmēns 8/2, Laganovskis 5, Malahovs un Blome 2.

Artūra Lazdiņa pēcspēles komentārs:

Labākie spēles momenti:

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.