Artūrs Buračevskis (Foto: Helmuts Tihanovs)

Cīņu Latvijā sākam ar uzvarām (+video)

Latvijas Virslīgas čempionāta sezonu ar uzvarām šodien ASK sporta zālē iesāka abas mūsu komandas. LSPA handbolistes ar 34:18 (14:9) sagrāva “LAT-98”, bet “Celtnieks/LSPA” vīri ar 24:23 (13:8) saspringtā galotnē pārspēja “Jūrmalas Sports”.

Dāmu komandā piecus vārtus guva vācietes Žoelle Gīzelere un Annalēna Bornhaimere, bet pretiniecēm sešas reizes izcēlās Simona Ārmana, piecas – Dinija Purviņa.

“Celtnieks/LSPA” handbolisti paši sev uztaisīja saspringtas spēles beigas. Otrā puslaika sākumā mūsējiem bija pat septiņu vārtu pārsvars (16:9), taču ļāvām pretiniekiem strauji samazināt rezultāta starpību. No 22:17 jūrmalnieki panāca 22:22, vairākas minūtes spēlējām mazākumā, taču visu finālā nokārtoja mūsu vārtsargs Artūrs Buračevskis un Emīla Reniņa divi precīzie metieni – 24:23.

Mūsu komandā septiņus vārtus guva Artis Kurmēns, piecus – Artis Laganovskis. Viesiem sešas reizes izcēlās Mareks Černousovs, četras – Alberts Gulbis un Raitis Ence.

Diemžēl pirmā puslaika sākumā savā pirmajā spēlē ceļa savainojumu atsvaidzināja Rihards Leja, kurš maču iesāka saspēles vadītāja pozīcijā. Izskatās, ka arī bez šī handbolista, tāpat kā bez Eināra Kiršteina, mūsējiem būs jāiztiek līdz Ziemassvētkiem.

Jau svētdien “Celtnieks/LSPA” nākamajā Latvijas Virslīgas čempionāta mačā plkst. 18:30 ASK sporta zālē tiksies ar “LAT-96” handbolistiem. Jauniešu izlase piektdien ar 27:23 pārspēja “Stopiņu NHK”, bet sestdien ar 25:26 piekāpās “ASK/LU”. Mūsu Toms Lielais izlases sastāvā divos mačos guva 11 vārtus.

Latvijas Virslīgas čempionāts.
28. septembris.
LSPA – LAT-98 34:18 (14:9)
LSPA: Gīzelere un Bornhaimere 5, Eihvalde, Krievāne, Kirejeva un Dīķe 4, Brikmane, Kiršteine un Zaščerinska 2, Skābarde un Priedēna 1.
LAT-98: Ārmane 6/1, Purviņa 5, Kaulakane, Cirča un Lapsa 2, Umjarova 1.
Celtnieks/LSPA – Jūrmalas Sports 24:23 (13:8)
Celtnieks/LSPA: Kurmēns 7/3, Laganovskis 5, Lejnieks 4, Malahovs 3, Reniņš un Blome 2, Eglītis 1.
Jūrmalas Sports: Černousovs 6/2, Ence un Gulbis 4, Latkovskis 3, Korzāns un Vilciņš 2, Narme un Turkupols 1.

VIDEO no LTV:

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.