Handbola kluba Celtnieks jaunie spēlētāji (Foto: Helmuts Tihanovs)

LSPA apvienojas ar handbola klubu Celtnieks

Turpinot handbola attīstību Rīgā, handbola klubs “LSPA” apvienojos ar handbola klubu “Celtnieks” un jaunajā sezonā Latvijas Virslīgas čempionātā vīriešiem un Baltijas līgā startēs ar nosaukumu “Celtnieks/LSPA”.

Tikai aizvadītā gada novembrī “LSPA” kluba spēlētāji Normunds Blome un Aigars Vingris atjaunoja leģendāro handbola kluba “Celtnieks”. Savulaik tieši šajā komandā Blome, Vingris un vēl viens mūsu kluba spēlētājs Guntars Lejnieks uzsāka handbolistu gaitas. Pirmos soļus handbolā tajā kopā ar iepriekš nosauktajiem spēra arī citi Latvijas handbolisti, to starpā arī Islandes valstsvienības līderis Aleksandrs Pētersons.

Handbola klubs “Celtnieks” savulaik vairākkārtēji izcīnīja Latvijas čempionāta medaļas, kā arī, pārstāvot Latviju, sekmīgi startēja PSRS meistarsacīkstēs.

Jaunajā sezonā handbola klubs “Celtnieks” kopā ar Latgales p/p (trenere – Ludmila Tolujeva) un Vangažu handbolistiem (treneris – Valters Lījvaks) komandā “Celtnieks/Vangaži” startēs arī Latvijas 1. līgas čempionātā. Tajā papildus spēļu praksi iegūs arī “Celtnieks/LSPA” spēlētāji, kas lielajā komandā tik daudz laukumā netiks.

Handbola klubā “Celtnieks” trenera Vitālija Volkovicka vadībā trenējas divas grupas zēniem – 2000./2002. gadā dzimušie, kā arī 2003. gadā dzimušie un jaunāki. Treniņi notiek Rīgas 63. vidusskolā (Pāles ielā 9, Jugla). Lai pieteiktos nodarbībām, jāzvana trenerim 27142532.

Līdz ar apvienošanos zem “Celtnieks” vārda treniņi notiks vēl divās vietās. Pie trenera Valtera Lījvaka Vangažos zēni trenējas trīs vecuma grupās – 1998./1999. gadā dzimušie, 2000./2001. gadā dzimušie un 2004./2005. gadā dzimušie. Nodarbības notiek Vangažu vidusskolā un Inčukalna sporta kompleksā. Tām pieteikties var, zvanot trenerim uz 29520577.

Pie treneres Ludmilas Tolujevas līdz ar mācību semestra sākumu tiks komplektētas jaunas grupas. Pērn treniņi notika divām vecuma grupām zēniem – 1996. gadā dzimušajiem un 1998. gadā dzimušajiem. Treniņi notiek Rīgas 93. vidusskolā (Sesku ielā 93, Pļavnieki) un Rīgas 72. vidusskolā (Ikšķiles iela 6, Maskavas forštate). Lai pieteiktos nodarbībām, jāzvana trenerei 26472209.

Visi handbola treniņi ir bezmaksas. Tikai jāpiesakās un jānāk trenēties.

Gan ar Virslīgas, gan ar 1.līgas komandu strādās arī Latvijas izlases treneris Dmitrijs Bražņikovs. Jāatzīmē, ka Bražņikovs savulaik bija viens no “Celtnieks” komandas vārtsargiem.

Šī handbola biedrību apvienošanās ir vēl viens solis handbola attīstībai Latvijas galvaspilsētā, tādā veidā būvējot sporta piramīdu un piesaistot handbolam vairāk bērnu. Komandas ne tikai startēs Latvijas Jaunatnes čempionātā, bet arī piedalīsies dažādos starptautiskajos turnīros. Vangažu “Celtnieks” handbolisti (1998. gadā dzimušie) jūnijā piedalījās “Tallinn Handball Cup 2013” un 17 komandu konkurencē izcīnīja trešo vietu.

2002. gadā dzimušie un jaunāki spēlē vienkāršoto handbola paveidu mini handbolu, ar kuru var nodarboties jebkurš bērns. Laukums ir mazāks, bet bumba – mīkstāka un vieglāka. Handbols ir viens no piemērotākajiem sporta veidiem bērniem, jo tas rūpējas par vispārējo fizisko sagatavotību, kā arī ķermeņa un prāta attīstību.

Turklāt, lai spēlētu handbolu, vecāku bērniem nav jāuztraucas par papildu izdevumiem. Praktiski ar visu nepieciešamo inventāru nodrošinās klubs.

4 komentāri “LSPA apvienojas ar handbola klubu Celtnieks

  1. Apsveicu! Apsveicu!
    Ljoti pozitivi, ka tiek stradats ar berniem! Malachi – Normunds, Aigars, Raitis un protams kluba treneri.
    A kads bus jaunais kluba logo? :)

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.