Sērijā neizšķirts

Diemžēl otrajā Latvijas čempionāta pusfināla spēlē cietām zaudējumu, ar 27:30 (11:15) ASK sporta zālē šovakar atzīstot “SK Latgols” pārākumu. Sērijā neizšķirts.

Maču veiksmīgāk iesāka mūsu vienība, astotajā minūtē izvirzoties vadībā ar 4:2. Mūsējie turpinājumā nerealizēja vairākas lieliskas vārtu gūšanas iespējas, bet viesi līdz puslaika vidum atbildēja ar sešiem bezatbildes vārtiem, izvirzoties jau vadībā ar 8:4. Sešu minūšu laikā ar mūsu Oskara Arāja un Normunda Blomes vārtiem izdevās rezultāta starpību samazināt līdz minimumam (8:9), taču līdz pārtraukumam “SK Latgols”, realizējot vairākus vairākumus, atkal atjaunoja +4 (15:11).

Otro puslaiku apņēmības pilni iesāka mūsējie, kuri desmit minūšu laikā jau spēja pārņemt vadību ar 19:18 (precīzs bija Edgars Vadzītis). Diemžēl prieki bija īsi – realizējot skaitlisko vairākumu, divus vārtus guva Ivars Brics, reizi precīzs bija Aivars Strazds, atkal atjaunojot +2 (21:19).

Atlikušajā spēles laikā mums tā arī rezultātu izlīdzināt neizdevās. Izcilu iespēju izlīdzināt rezultātu no 7 metru atzīmes septiņas minūtes pirms spēles beigām izniekoja Oskars Arājs, kura metienu atvairīja jaunais vārtsargs Mārtiņš Krušanovs (25:24).

Atlikušajā laikā mēs nopelnījām vēl vairākus noraidījumus (nopelnītas arī divas sarkanās kartītes – Arājs un Blome), kas traucēja pacīnīties par uzvaru. Lai arī vēl četras minūtes pirms mača beigām tikai minimāls pārsvars bija ludzāniešiem (27:28), spēles izskaņā Ivars Brics un Vitālijs Borisenko pielika punktu – 30:27. Neizšķirts sērijā 1:1.

Mūsu komandā astoņus vārtus guva Edgars Vadzītis, bet sešus – Rihards Leja. Rezultatīvākais uzvarētājiem ar astoņiem gūtajiem vārtiem bija Gunars Dalibo, bet piecas reizes precīzs bija Vitālijs Borisenko.

Līdz ar to izšķirošo spēli par iekļūšanu Latvijas čempionāta finālā aizvadīsim jau rītdien 29. aprīlī plkst. 16:20 ASK sporta zālē. Šīs spēles uzvarētājs finālā cīnīsies ar Dobeles “Tenax”. Pēc šīs spēles plkst. 18:00 laukumā dosies arī mūsu dāmas, kuras plkst. 18:00 Latvijas čempionāta finālā sērijas pirmajā spēlē tiksies ar “Stopiņu NHK”.

Tik interesanta cīņa par iekļūšanu finālā Latvijas čempionātā handbola vīriešiem nav bijusi jau vairākus gadus. Arī rītdienas spēle Rīgā gaidāma ļoti saspringta.

Latvijas čempionāts.
29. aprīlis.
LSPA – SK Latgols 27:30 (11:15)

LSPA: Vadzītis 8, Leja 6, Ērmanis 5, Arājs 4/3, Blome 3, Lejnieks 1.
Latgols: Dalibo 8/4, Borisenko 5, Brics, Strazds un Rancāns 4, Lisovskis 3, Drobots un Tretjakovs 1.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.