Sākam ar uzvaru

Pirmajā Latvijas Virslīgas čempionāta pusfināla spēlē Ludzā izcīnījām uzvaru, ar 29:24 (12:11) pieveicot “SK Latgols” handbolistus. Sērijā līdz divām uzvarām izvirzījāmies vadībā ar 1:0.

Jau ar spēles pirmajām minūtēm ļoti labi spēlējām uzbrukumā, kā arī aizsardzību droši kontrolēja Edgars Vadzītis, ļaujot 22. minūtē izvirzīties vadībā ar 11:5. Atlikušajās puslaika minūtēs uzbrukumā pieļāvām vairākas kļūdas, kas ļāva mājiniekiem realizēt ātros uzbrukumus un līdz pārtraukumam samazināt rezultāta starpību līdz minimumam – 11:12.

Otrajā puslaikā turpinājās līdzīgā spēle. “SK Latgols” handbolistiem ne tikai izdevās rezultātu izlīdzināt, bet uz mirkli pēc Kaspara Lisovska precīzā metiena 38. minūtē izvirzīties vadībā ar 17:16. Nākošajās četrās minūtēs izdevās labi nospēlēt aizsardzībā, kas ļāva Rihardam Lejam un Normundam Blome kopumā gūt piecus bezatbildes vārtus un pārņemt vadību ar 21:17.

Uzreiz mājinieki pieprasīja minūtes pārtraukumu, pēc kura viņiem izdevās uz dažām minūtēm apturēt mūsu izrāvienu. Pēdējo desmitminūti iesākām vēl ar četriem bezatbildes vārtiem, jau panākot +7 (27:20) sešas minūtes pirms puslaika beigām. Trīs minūtes pirms beigu signāla Leja jau panāca +8 (29:21), tomēr izskaņā, savu līdzjutēju atbalstīti, laukuma saimnieki nedaudz samazināja mīnusus – 24:29.

Rezultatīvākais mūsu komandā ar septiņiem gūtajiem vārtiem bija Rihards Leja, bet sešus precīzus metienus izdarīja Lauris Rūtiņš. Pretiniekiem pa sešiem vārtiem guva Gunars Dalibo un Vitālijs Borisenko.

Otro pusfināla spēli aizvadīsim jau 28. aprīlī, kad plkst. 19:00 ASK sporta zālē atkārtoti tiksimies ar “SK Latgols”. Finālā iekļūs komanda, kas pirmā izcīnīs divas uzvaras.

Latvijas čempionāts.
21. aprīlis.
SK Latgols – LSPA 24:29 (11:12)

Latgols: Borisenko 6/1, Dalibo 6/2, Lisovskis 5, Brics 4, Rancāns 2, Bondarevs 1.
LSPA: Leja 7, Rūtiņš 6, Vadzītis un Ērmanis 4, Blome 4/1, Černousovs 3, Šteinbergs 1.

2 komentāri “Sākam ar uzvaru

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.