Sākts ar uzvaru

Kārtējo uzvaru Latvijas čempionātā handbolā izcīnīja mūsu handbolisti, kas savā laukumā ar 37:23 (15:13) pieveica “Jūrmalas sports” vienību. Svarīga spēle gaidāma arī svētdien Somijā.

Spēli veiksmīgāk iesāka mūsu vienība, izvirzoties vadībā ar 3:2. Turpinājumā mājinieki panāca arī +3 (7:4), taču rezultāta starpība varēja būt vēl lielāka, bet mūsējie neizmantoja vairākas labas izdevās gūt vārtus.

Puslaika vidū, izmantojot vairākumu, mūsu vienībai izdevās panākt piecu vārtu pārsvaru (9:4). Arī otrajā vairākumā laukuma saimnieki spēja noturēt piecu vārtu pārsvaru (12:7), tomēr puslaika izskaņā divu vīru pārākums bija “jūrmalniekiem”, kas ļāva atpūtā viņiem doties vairs tikai ar divu vārtu deficītu – 13:15.

Otrā puslaika sākumā viesiem bija laba izdevība izlīdzināt rezultātu. Pirmo 7 metru soda metienu Artis Laganovskis iemeta, bet otro Hemuts Tihanovs atvairīja (14:15). Jau nākošajā uzbrukumā Artis Kurmēns mūsējiem atjaunoja +2 (16:14). Izmantojot vairākumu 36. minūtē pēc Dāvidnieka un Ērmaņa precīzajiem metieniem mājinieki palielināja plusus līdz četriem vārtiem – 18:14. Pēc piecām minūtēm pēc Normunda Blomes metieniem “LSPA” pirmo reizi mačā izdevās panākt +6 (21:16).

Rezultatīvi turpinājumā, izmantojot viesu daudzās kļūdas, spēlēja Mārtiņš Kazinieks un Artis Kurmēns, palīdzot “LSPA” puslaika vidū panākt jau +11 (27:16). Arī turpinājumā spēles gaita neizmainījās – mūsējie labi spēlēja aizsardzībā, realizēja vairākus ātros uzbrukumus, izcīnot pārliecinošu uzvaru – 37:23.

Rezultatīvākie mūsu komandā bija Artis Kurmēns un Mārtiņš Kazinieks, kuri katrs guva pa astoņiem vārtiem. Viesiem 9/2 vārtus guva Artis Laganovskis.

Jau svētdien mūsu komanda aizvadīs Baltijas līgas spēli, izbraukumā tiekoties ar Somijas čempioniem “Riihimaen Cocks”.

Latvijas čempionāts.
28. janvāris.
LSPA – Jūrmalas sports 37:23 (15:13)

LSPA: Kurmēns un M. Kazinieks 8, Arājs 4, Ērmanis 4/1, Rūtiņš un Blome 3, Eglītis, Černousovs un Dāvidnieks 2, Vadzītis 1.
Jūrmalas sports: Art. Laganovskis 9/2, K. Ence un Ķuze 3, Narme, G. Korzāns un R. Ivanovs 2, R. Ence un E. Korzāns 1.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.