Trešā pret Dobeli, trešā turnīrā

Šovakar Dobeles sporta hallē izcīnījām trešo uzvaru Baltijas handbola līgā, ar 45:35 (23:16) pieveicot Dobeles “Tenax” handbolistus. Tā bija mūsu trešā uzvara pār dobelniekiem šajā sezonā.

Spēli ar rezultatīviem metieniem mūsu komandā uzsāka Edgars Vadzītis, Artis Kurmēns un Normunds Blome, izvirzot mūsējos vadībā ar 3:1. Ātri pirmo noraidījumu nopelnīja Kurmēns, kas ļāva dobelniekiem rezultātu izlīdzināt 3:3. Līdzīgos sastāvos daudz labāk uzbrukumā un aizsardzībā spēlēja mūsējie, kas dažu minūšu laikā ļāva iegūt 11. minūtē jau piecu vārtu pārsvaru (8:3). Nelīdzēja arī dobelnieku pieprasītais minūtes pārtraukums.

Rezultatīvi izmantojot gandrīz visas savas vārtu gūšanas iespējas trīs minūtes pirms pārtraukuma ieguvām astoņu vārtu pārsvaru (21:13), tomēr puslaika izskaņā mājinieki divus vārtus atguva – 23:16.

Otrajā puslaikā pēc Aleksandra Krastiņa un Kaspara Straumes metieniem uzreiz rezultāta starpību Dobeles komanda samazināja līdz pieciem vārtiem (18:23). Pēc Normunda Blomes diskvalifikācijas mūsu komandā mājiniekiem izdevās dabūt arī -4 (23:27), tomēr turpinājumā mūsu rindās lieliski spēlēja Oskars Arājs un Edgars Vadzītis, kuru vadībā 47. minūtē jau panācām desmit vārtu pārsvaru (34:24).

Četras minūtes pirms mača beigām Andis Ērmanis panāca mūsu komandai arī +14, tomēr mača izskaņā nospēlējām neprecīzi, kas ļāva dobelniekiem gūt vairākus vieglus vārtus un samazināt rezultāta starpību – 35:45.

Rezultatīvākais mūsu komandā bija Oskars Arājs, kurš guva 12/4 vārtus, bet 11 reizes precīzs bija Edgars Vadzītis. Pretiniekiem pa sešiem vārtiem guva Aleksandrs Krastiņš un Kaspars Straume.

Izcīnītā uzvara ļāva Baltijas handbola līgas kopvērtējumā ar trīs uzvarām pacelties uz ceturto vietu, taču jāatzīmē, ka pārējās komandas aizvadījušas pa vienu spēli mazāk.

Baltijas līga.
1. decembris.
Dobeles Tenax – LSPA 35:45 (16:23)

Tenax: K. Straume 6, Krastiņš 6/2, Bisenieks 5, Auziņš, M. Lībergs un Cālbergs 4, Grandbergs un Pintāns 2, K. Bilkštis un Alps 1.
LSPA: Arājs 12/4, Vadzītis 11, Kurmēns 7, Ērmanis 5, Rūtiņš , Eglītis, Černousovs un Blome 2.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.