Vēsturiska uzvara

Pirmo reizi savas komandas pastāvēšanas vēsturē pirmajā 2011. gada Baltijas līgas mačā ar 28:24 (12:14) pārspējām Igaunijas un Baltijas čempionus “Polva Serviti”.

Spēli iesākām bez komandas līdera Arta Kurmēna sākumsastāva septītniekā un ar Raiti Puriņu vārtos. Mača sākumā mājinieki izvirzījās vadībā ar 2:0, tomēr līdz puslaika vidum pēc Ērika Blūma un Arta Kurmēna vārtiem panācām +2 (7:5). Veiksmīgi darbojās mūsu komandas aizsardzība un vārtsargs Puriņš.

Turpinājumā, izmantojot skaitlisko vairākumu, bija iespēja palielināt rezultāta starpība, tomēr igauņi to aizvadīja bez kļūdām, izlīdzinot rezultātu un pēc tam pārņemot vadību (9:7). Vēl mūsējiem izdevās rezultāta starpību samazināt līdz minimumam, tomēr, atpūtā ejot, rezultāts bija -2 (12:14).

Otrajā puslaikā veiksmīgi spēlē iesaistījās vārtsargs Helmuts Tihanovs. Tā sākumā “Polva Serviti” handbolistiem izdevās panākt +3 (17:14), tomēr turpinājumā veiksmīgi nospēlējām aizsardzībā, Tihanovs atvairīja trīs “pendeles”, bet mēs realizējām savas iespējas, desmit minūtes pirms mača beigām panākot +1 (22:21). Igauņus “nogalināja” pieci precīzi metieni pēc kārtas Rūtiņa, Ērmaņa, Blomes, Blūma un Lisovska izpildījumā, kas ļāva sešas minūtes pirms mača beigām iegūt +5 (26:21). Atlikušajā laikā mājinieki vēl centās izraut vismaz neizšķirtu, tomēr mūsu aizsardzība un vārtsargi bija savā vietā – 28:24.

Rezultatīvākais mūsu komandā, precīzi izpildot visus piecos 7 metru soda metienus, ar 8/5 vārtiem bija Andis Ērmanis, bet piecreiz precīzs bija Artis Kurmēns. Kopumā igauņi neiemeta četras “pendeles”, kas vēlāk izrādījās viņiem bija liktenīgas.

Jau rītdien plkst. 15:00 mūsu handbolisti Baltijas līgas mačā tiksies ar otro spēcīgāko Igaunijas komandu “HC Kehra”, kas šovakar ar 39:23 (17:11) pieveica Dobeles “Tenax” handbolistus.

Baltijas līga.
25. septembris.
Polva Serviti – LSPA 24:28 (14:12)
LSPA: Ērmanis 8/3, Kurmēns 5, Lisovskis 4, Arājs un Vadzītis 3, Blūms 2, Rūtiņš, Blome un Politers 1.

4 komentāri “Vēsturiska uzvara

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.