Rīgas tituls nodrošināts

Einārs Kiršteins (Foto: Sandra Škutāne)

Ar 46:23 (21:12) sagraujot Latvijas čempionus “ASK”, šovakar NBS sporta zālē jau otro gadu pēc kārtas nodrošinājām Rīgas čempionāta zelta medaļas.

Jau ar spēles pirmajām minūtēm izvirzījāmies vadībā ar 4:0. Pirmos vārtus “ASK” labā Kaspars Naglis guva piektajā minūtē (4:1), tomēr mēs turpinājām audzēt rezultāta starpību panākot arī +5 (7:2). Vēl 12. minūtē pēc Kirila Meļņika gūtajiem vārtiem Latvijas čempioni samazināja rezultāta starpību līdz diviem vārtiem (6:8), taču jau līdz puslaika vidum atjaunojām +5 (11:6).

Astoņas minūtes pirms beigām, kad jau rezultāta starpība, galvenokārt pateicoties ātrajiem un pusātrajiem uzbrukumiem, bija izaugusi līdz astoņiem vārtiem (16:8), ceļgala savainojumu guva Kirils Meļņiks, praktiski izdzēšot cerības uz veiksmīgu mača iznākumu. Līdz puslaika beigām panācām+9 (21:12), parūpējoties par vieglāku spēles otro pusi.

Arī pēc pārtraukuma turpinājām palielināt rezultāta starpību, pirmās četrās minūtēs pēc Trifanova, Rūtiņa, Kurmēna un Lisovska precīzajiem metieniem panākot +12 (25:13). Līdz pat spēles beigām regulāri piespiedām pretiniekiem kļūdīties, kas ļāva bieži aizskriet ātrajos uzbrukumos un četras minūtes pirms mača beigām pēc trīs Guntara Lejnieka vārtiem ieguvām +23 (44:21), kas saglabājās līdz spēles beigām – 46:23. No lielākas sagrāves “ASK” glāba abu vārtsargu Babras un Tihanova veiksmīgā darbība.

Aizejot tik daudziem spēlētājiem (Jurdžs, Pavlovičs, Straume, Dude, Lībergs, Alps un Glušaks), “ASK” komanda zaudējusi savu spēku, taču tas tik un tā nemazina mūsu prieku par priekšlaicīgu triumfu Rīgas čempionātā. Šajā spēlē labi nospēlēja arī mūsu vārtsargi Puriņš un Lācis, arī aizsardzība bija līmenī, vēl atliek piestrādāt pie pozicionālā uzbrukuma, jo vārtus pārsvarā guvām ar pretuzbrukumiem.

Rezultatīvākais mūsu komandā bija Andis Ērmanis, kurš guva 8/4 vārtus, savukārt septiņus reizes precīzs bija Guntars Lejnieks. Pretiniekiem sešus vārtus guva Jānis Gremzde, bet piecus Jānis Šteinbergs.

Pēdējo Rīgas čempionāta spēli aizvadīsim 6. oktobrī, kad plkst. 19:45 LSPA sporta zālē tiksimies ar “Stopiņu NHK” vienību.

Rīgas atklātais čempionāts.
30. septembris.
LSPA – HK ASK 46:23 (21:12)

LSPA: Ērmanis 8/4, Lejnieks 7, Vadzītis un Kurmēns 6, Lisovskis 6/1, Trifanovs 5, Arājs 3, Rūtiņš un Blome 2, Kiršteins 1. 7 m: 7/5, 3 brīdinājumi, 10 soda minūtes.
ASK: Gremzde 6/2, Šteinbergs 5, Blūms 4, Meļņiks 3, Zvejnieks, Popens, Kušners un K. Naglis 1. 7 m: 2/2, 2 brīdinājumi, 10 soda minūtes, 1 sarkanā kartīte (Blūms 3×2 min.).
Tiesneši: E. Žabko/V. Jaškins

26 komentāri “Rīgas tituls nodrošināts

  1. Malachi! :))
    Liels prieks par jaunajiem speletajiem, kas labi iejutushies komanda! :) Zheel Broka, kursh paradijas un uzreiz apsedas :D
    p.s.es biju gaidiijusi labaku virsrakstu! :)

  2. tik tiesham liels prieks par komandas speli. un vel jo vairak prieks par daudzajiem skatitajiem :)

  3. ar tādu sastāvu būtu kauns zaudēt, bet tas rezultāts mazliet dara negodu ASK (pāragri teikt, bet izskatās ka ex – čempioniem).
    Priekā!!!

  4. Sveiciens visai komandai un faniem no nelielas sponsoru grupas!

    Pirmais uzdevums izpildīts! No malas izskatijās ļoti labi, bet priekšā Baltijas
    Līga, un mūsu komandai ir kur attīstīties.

    Turpinam trenēties tādā pašā kuplā skaitā un varēs uzstādīt lielākus mērķus!!!! Veiksmi visiem!

    P.S. Klaipēda atteicās piedalīties HBL

  5. Malači….
    Man beigas palika zhel Kušneri,Blūmu,Boni nee,:) Tihanovu ,Babram bija vienalga par zaudejumu bet nu laikam nepierasti zaudet ar tik lielu starpibu ASK vecajiem bukiem ,jaunajiem jau pierasts :)

    Prieks par Gulbi ka atlasijis labu sastavu :)tagad paradisies trenera maaka.

  6. Ik pa laikam mēdzu izvirzīt lielākus un mazākus mērķus savai dzīvei.
    Nesen pāršķirstot savus pierakstus uzdūros uz 2007. gada ierakstam : LSPA-ASK 32-28.
    Bija daudz sāpīgu zaudējumu…. un neskatoties uz atsevišķām uzvarām tikai pēc vakrdienas spēles varu droši teikt ASK ir uzvarēts.
    Mērķis ir piepildīts.
    Paldies visiem.

  7. Prieks par Tevi, Aiagr!
    Prieks arī par komandu, atbalsītājiem un arī līdzjutējiem… kopā mēs esam spēks! :)

  8. Es cenšos sarunāt, tā lai mums spēles sanāk brīvdienās un ne vairāk kā viena

  9. Melnais, manuprāt, šim gadam pietiks ar Trenera iecerētajiem mērķiem klubam… diezgan drosmīgi! :)

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.