Trifanovs: Konkurence pieaug

Raimonds Trifanovs

Gatavojoties jaunajai sezonai,  piedāvājam saviem lasītājiem interviju ar vienu no aizgājušās sezona līderiem Raimondu Trifanovu, kurš arī nākošajā sezonā priecēs skatītājus ar skaistiem vārtu guvumiem.

Intervijā 22 gadus vecais handbolists stāsta par aizvadītās sezonas sasniegumiem, kā arī kluba iespējām Latvijas čempionātā un startiem citos turnīros.

– Kā vērtē pagājušās sezonas sasniegumus?
– Pozitīvi. Pēc ilgāka laika LSPA izcīnīja otro vietu Latvijas čempionātā un atkal piedalījās Baltijas līgā, izrādot pienācīgu pretestību vairākām turnīra vadošajām komandām – savā laukumā pieveicām Baltijas grandus Granitas Karys (Lietuva) un HC Kehra (Igaunija).
Iepriekšējā sezonā LSPA sastāvs pastiprinājās, savukārt par galveno treneri kļuva Andris Molotanovs, kurš darbā ielicis visu savu sirdi un dvēseli. Ņemot vērā, ka treneris ir kluba bijušais spēlētājs, viņam ir pazīstama katra spēlētāja rakstura iezīmes, kā arī zināmas fiziskās un garīgās īpašības.

– Vai vasarā paspēji atpūsties no handbola?
– Jā, tomēr galīgi aizmirsis handbolu nebiju. Ar klubu piedalījāmies pludmales handbola turnīrā, kā arī rūpējos par savu fizisko formu nākamajai sezonai. Pārsvarā brīvo laiku pavadīju kopā ar draudzeni un ģimeni.

Raimonds Trifanovs

– Kā norit sagatavošanās jaunajai sezonai?
– Sagatavošanās posms nav viegls, jo atsākt trenēties vienmēr ir bijis grūti. Pirmajās divās nedēļās, kā jau ierasts, strādājam pie fiziskās kondīcijas uzlabošanas, vēlāk ķersimies pie bumbām un taktikas elementu apguves. Treniņi ir interesanti un daudzveidīgi, kas neļauj domāt par slodzi tajos.

– Kāds iespaids radies par jaunajiem handbolistiem, kas šogad pievienosies vienībai?
– Žēl, ka vienību pameta viens no tās līderiem Vitālijs Borisenko (pārgāja uz HK Latgols), savukārt Lauris Rūtiņš septembrī dosies strādāt uz ārzemēm.
Vērojamas arī pozitīvas vēsmas – komandai pievienojušies vairāki jauni un talantīgi spēlētāji – Andis Ērmanis, Oskars Arājs, Egils Politers, Emīls Reniņš un Toms Šibins. Spēlētājiem, trenerim un faniem zināms, ka viņi ir respektējami un nopietni handbolisti, ko apliecināja aizvadītā sezonā Latvijas čempionātā. Viņus nevar nenovērtēt. Ceru, ka jaunie spēlētāji komandā iekļausies pēc iespējas ātrāk, lai aizpildītu tā robus.Konkurence uz katru pozīciju šogad noteikti ir palielinājusies.

Raimonds Trifanovs

– Klubs finansiālu iemeslu dēļ šogad nespēlēs Baltijas handbola līgā (BHL).
– Komandas vadība sola piedalīšanos dažādos starptautiska mēroga turnīros, kompensējot nepiedalīšanos BHL. No sportiskā viedokļa spēlētāju izaugsmei tas noteikti būs zaudējums, jo tajā spēlē spēcīgas komandas, kuras katru gadu piedalās EHF rīkotajos kausu izcīņas turnīros – spēcīgākajā Eiropas turnīrā EHF Čempionu līgā, EHF kausa izcīņā un citos.
Skatoties no otras puses, būs iespēja piedalīties starptautiskos turnīros ārpus Baltijas un iepazīt citu Eiropas valstu handbolu.

– Vai LSPA beidzot kļūs par Latvijas čempioniem?
– Grūti atbildēt. Mērķi Latvijas čempionātā ir visaugstākie, tāpēc katrā spēlē cīnīsimies par uzvaru. Virslīgas nolikums paredz, ka šogad čempions tiks noskaidrots pēc divu apļu turnīra, kas nozīmē, ka katras spēles iznākums ir no svara.

9 komentāri “Trifanovs: Konkurence pieaug

  1. Veselīga kritika nekad nenāk par sliktu ;) skatos puisis sašuvies ,Bet nu Raimi cīnies pateicu ko domāju un to runā ko viena liela dala cilvēku ;) takā nakošreiz kad sniedz interviju saki tieši konkrēti un bez izpušķojumiem tad varbūt neviens kritiku neizteiks! taka nekā personiga! :)

  2. Lai veicas starptautiskās sacensības Igaunijā… cerams dabūsiet pirmo vietu ;)

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.