Finišā sudrabs, dāmas bešā

Sezonas beigas

Piedzīvojot sagrāvi otrajā Latvijas čempionāta finālspēlē “ASK/AB.LV” handbolistiem ar 25:40 (17:18), vietējās meistarsacīkstēs izcīnījām sudraba medaļas.

Vakar pirmajā finālspēlē ”ASK/AB.LV” uzvarēja ar 33:24 (15:10) un sērijā līdz divām uzvarām izvirzījās vadībā ar 1:0. Šodien notika otrā finālspēle, un ”ASK/AB.LV” izdevās uzvarēt vēl pārliecinošāk nekā vakar. Lai arī pēc pirmā puslaika čempioniem bija vienu vārtu pārsvars (18:17), otrajā puslaikā ”ASK/AB.LV” izdevās apliecināt pārākumu un uzvarēt gana pārliecinoši ar 40:25. Līdz ar to Latvijas čempionāta finālsērija noslēgusies divās spēlēs.

Pirmajā puslaikā abas komandas spēlēja ātru handbolu, kā rezultāta mēs arī rezultātā spēja turēt ilggadējiem čempioniem, pārmaiņus abām komandām atradoties vadībā. 21. minūtē “armijnieki” bija ieguvuši trīs vārtu pārsvaru (14:11), tomēr līdz puslaika beigām mēs rezultāta starpību samazināja līdz minimumam. Vitālijam Borisenko bija iespēja arī rezultātu izlīdzināt, tomēr viņa 7 metra soda metinu atvairīja Helmuts Tihanovs.

Otrajā puslaikā izturējām tikai pirmās desmit minūtes. Pēc tam “ASK/AB.LV” vairākkārt aizskrēja ātrajos uzbrukumos, puslaika vidū panākot jau +8 (28:20). Vārtos Latvijas čempioniem labi nospēlēja Aleksandrs Babra (ielaisti tikai astoņi vārti), bet viņa spēlētāji tikpat labi darbojās otrā laukuma pusē, līdz mača beigām panākot jau nepieklājīgi lielo +15 (40:25).

Rezultatīvākie uzvarētājiem bija Arnolds Straume un Agris Kušners, kuri katrs guva pa deviņiem vārtiem. Septiņas reizes precīzs bija Aivis Jurdžs. Mūsu komandā septiņus vārtus guva Guntars Lejnieks, bet piecus Kaspars Lisovskis.

Mūsu dāmas tāpat piedzīvoja arī otro zaudējumu cīņā par 3. vietu Latvijas čempionātā. Mačā Ogrē meitenes vietējām “Ogres SC” handbolistēm piekāpās ar 20:24, sērījā piedzīvojot zaudējumu ar 0:2. Līdz ar to “LSPA” meitenes arī šoreiz palika bez medaļām.

Fotogrāfijas un video tuvākajā laikā!

Latvijas čempionāts.
Fināls.
17. maijs.
ASK/AB.LV – LSPA 40:25 (18:17)

ASK/AB.LV: Straume un Kušners 9, Jurdžs 7, Dude un Pavlovičs 5, Glušaks 3, Blūms 2. 7 m: 2/0, 2 dzeltenās kartītes, 3 noraidījumi, 1 diskvalifikācija (Straume)
LSPA: Lejnieks 7, Lisovskis 5, Blome 4, V. Borisenko un Kurmēns 3, Trifanovs 2, Rūtiņš 1. 7 m: 2/0, 3 brīdinājumi, 4 soda minūtes.
Tiesneši: E. Bogdanovs/I. Čerņavskis
Sērijā 2:0


Par. 3. vietu.
Ogres SC – LSPA
24:20 (13:10)
Ogres SC: Bicka 12/8; Briede 4; Sergejeva 3; Jeltiševa 2; Iļuhina 1; Veže 1; Skābarde 1. 7m – 8/8. 2 brīdinājumi, 3 noraidījumi.
LSPA: Guseva 5; Eihvalde 4/4; Kiršteine 4; Nardiševa 3; J.Strauta 3; Stanovova 1. 7m – 7/4. 1 brīdinājums, 3 noraidījumi.
Sērijā 2:0

LSPA komanda pēc sudraba medaļu iegušānas

24 komentāri “Finišā sudrabs, dāmas bešā

  1. Bij labs! Malachi puikas! :)
    Meitenes ar malaces… sezona bij laba, tik beigas nedaudz pietruuka.. :(

  2. Apsveicu visus ar sudrabu! ;)

    Raiti? Skiet esi piemirsis Jurdžu…
    ASK/AB.LV: Straume un Kušners 9, Dude un Pavlovičs 5, Glušaks 3, Blūms 2.

  3. Es savukārt ari gribu visus apsveikt ar veiksmīgi aizvadītu sezonu! Tagad vajag atpusties un gatavoties nākamai!!!

  4. Melnaizz, un Tev šis klusums visām varītēm bija jāizjauc! un vispār, saved sevi kārtībā, tad arī runāsim… :@

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.