Fināls izpaliek

Artūrs Kangizers lēcienā

Arī AB.LV Latvijas kausa izcīņas pusfināla spēlē piedzīvojām zaudējumu, Dobeles sporta hallē piekāpjoties vietējiem “Tenax” handbolistiem rezultatīvā cīņā ar 38:40 (17:18). Līdz ar to divu spēļu summā tika piedzīvots sāpīgs zaudējums ar 71:76.

Atgādinām, ka pirmā spēle LSPA sporta zālē otrdien, noslēdzās ar “Tenax” handbolistu uzvaru ar 36:33. Lai iekļūtu finālā mums atbildes mačā bija nepieciešama uzvara vismaz ar četru vārtu pārsvaru.

Spēli iesākām pārliecinoši, ilgstoši iekrājot divu vārtu pārsvaru (5. minūtē 4:2, 14. minūtē 7:5). Pirmo reizi vadībā mačā mājinieki izvirzījās tikai piecas minūtes pirms puslaika beigām, kad kārtējos vārtus guva Sergejs Kalniņš. Pēdējās minūtēs pirms pārtraukuma “Tenax” handbolisti panāca jau divu vārtu pārsvau (17:15), bet izskaņā mīnusus samazināja Raimonds Trifanovs un Lauris Rūtiņš – 17:18.

Otrā puslaika sākumā fantastisku precizitāti mūsu komandā nodemonstrēja Raimonds Trifanovs, gūstot sešus vārtus pēc kārtas un 38. minūtē atkal izvirzot vadībā mūs (23:22).  Pēc trīs minūtēm Vitālijs Borisenko panāca arī +2 (27:25), bet ar īstu intervālu divi nopelnītie 2 minūšu noraidījumu (Kurmēns un Trifanovs) ļāva Dobeles komandai rezultātu izlīdzināt (28:28 – 44. minūtē).

Vēl reiz divu vārtu pārsvaru, precīzam esot Artim Kurmēnam panācām 12 minūtes pirms beigām (32:30), tomēr pēc tam trīs bezatbildes vārtus guva Artūrs Meluškāns un Sergejs Kalniņš, izvirzot vadībā laukuma saimniekus (33:32). Turpinājumā mūsu vienībā trešo 2 minūšu noraidījumu, kas automātiski pārvērtās sarkanajā kartītē, nopelnīja viens no līderiem Artis Kurmēns, samazinot uz uzvaru mačā ar +4. Tikmēr pēdējās minūtēs “Tenax” handbolisti darbojās droši un pārliecinoši, nosargājot uzvaru divu spēļu summā – 40:38.

Uzvarētājiem fantastiski nospēlēja Sergejs Kalniņš, gūstot 15/3 vārtus, savukārt 10 reizes precīzs bija Aleksandrs Krastiņš. Mūsu vienībā desmit vārtus guva Raimonds Trifanovs , bet astoņus Vitālijs Borisenko.

Turnīra finālā svētdien 19. aprīlī plkst. 14:00 Olimpiskajā sporta centrā Rīgā un tiešraidē LTV7 dobelnieki sacentīsie ar ilggadējiem Latvijas čempioniem “ASK/AB.LV”.

Nākošās spēles aizvadīsim 2. un 3. maijā, kad Latvijas virslīgas čempionāta ceturtdaļfinālā tiksimies ar “RVR-Vangaži” un SK “Latgols” pāra uzvarētāju. Pa vidu vairāki mūsu komandas handbolisti piedalīsies arī augstskolu handbola mačos. Līdz nākamajām spēlē krietni vien jāpiestrādā pie aizsardzības uzlabošanas.

AB.LV Latvijas kausa izcīņas pusfināls.
17. aprīlis.
Dobeles Tenax – LSPA 40:38 (18:17)

Tenax: Kalniņš 15/2, Krastiņš 10, Trifonovs 6, Apals un Arājs 3, Meluškāns 2, Aig.Lazdiņš 1. 7 m: 3/2. 2 brīdinājumi, 12 soda minūtes
LSPA: Trifanovs 10, V. Borisenko 8, Kurmēns 6, Rūtiņš 5/3, Lejnieks 4, Lisovskis 3, Blome 2. 7m: 5/3, 2 brīdinājumi, 12 soda minūtes, 1 sarkanā kartīte (Kurmēns 3×2 min.)
Tiesneši: I. Čerņavskis/E. Bogdanovs

8 komentāri “Fināls izpaliek

  1. bļin labāk finālā būtu skatijies jūsu ātro spēli nevis lēno dobeli pret ask sitamies. :(

  2. Ķirsis tev neviens neprasīja ko tu gribi skatities!! Un tā lēnā dobele to (ātro LSPA) vinēja vismaz rokas un kajas tika līdzi galvai!! Atšķirībā no LSPA!!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.