Borodovskis izvēlas Zviedriju

LSPA aizsardzībā

Viens no mūsu komandas līderiem Elvijs Borodovskis piektdien panāca mutisku vienošanos ar Zviedrijas elites līgas klubu “IFK Trelleborg”. Oficiāli līgums uz sešiem mēnešiem ar iespēju pagarināt vēl uz diviem gadiem tiks parakstīts piektdien.

Jēkabpils sporta skolas audzēknis būs pirmais Latvijas handbolists, kurš spēlēs Zviedrijas augstākajā līgā. Ja kluba vadība laicīgi sakārtos dokumentus, tad debitēt jaunajā klubā Borodovskis varētu jau 3. decembrī izbraukumā pret “H 43 Lund” handbolistiem, kas turnīra tabulā ieņem devīto vietu.

“IFK Trelleborg” komanda pēc aizvadītajām 11 spēlēm 14 komandu konkurencē ar divām uzvarām Zviedrijas spēcīgākajā līgā ieņem pēdējo vietu.  Vienībā pārsvarā spēlē 18 – 21 gadus veci handbolisti, kuriem piebalso arī gados vecāki meistari. Labu spēlētāju klubam it kā netrūkst, tomēr vienības vadība nav apmierināta ar labajā ārējā pusē spēlējošo handbolistu darbību. Piesaistot 21 gadus veco Elviju, zviedri mēģinās izlīst no zaudētāju “bedres”.

Kā saka pats spēlētājs, tad Trelleborgas komandas līmenis mērāms starp “ASK/AB.LV” un “LSPA” vienībām.  Pilsētiņa (40000 iedzīvotāji) atrodas pašos Zviedrijas dienvidos, jūras krastā , aptuveni 40 minūšu braucienā no Dānijas galvaspilsētas Kopenhāgenas. Tuvākajā apkārtnē ir vēl pieci elites līgas klubi.

Aizvadītajās astoņās Latvijas čempionāta spēlēs mūsu komandas labā Elvijs Borodovskis guvis 35/7 vārtus. Savā handbolista karjerā 21 gadus vecais handbolists spēlējis Latvijas jauniešu un junioru izlasē, kā arī aizvadījis dažas spēles valstsvienības sastāvā. Iepriekšējās divas sezonas Borodovskis aizvadīja “ASK/AB.LV” komandā, divreiz kļūstot par Latvijas čempionu un AB.LV Latvijas kausa izcīņas uzvarētāju, kā arī triumfējot Baltijas līgā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.