Divi mūsējie izlases kandidātos

Kaspars Lisovskis

Kaspars Lisovskis (attēlā) un Vitālijs Borisenko iekļauti Latvijas izlases kandidātu sarakstā, kas gatavosies 2010. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram.

Kopumā izlases sastāvs ir piedzīvojis zināmas izmaiņas. Starp kandidātiem nav pieredzējušā vārtsarga Dmitrija Bražņikova un brāļu Kuzminu. Tāpat kandidātos nav Edgara Vadzīša vārds, kas nolēmis uz kādu laiku pārtraukt aktīvās handbola gaitas, kā arī Raimonds Trifanovs un Elvijs Borodovskis, kas pārejas posmā pievienojušies mūsu vienībai. Tomēr sarakstā ir atrodams Kirils Meļņiks, kas pērn spēlēja pie mums.

Visticamāk, ka izlases sastāvā būs izmaiņas un gatavoties spēlēm tā sāks savādākā sastāvā.

Kā zināms, Latvijas izlase ir ielozēta 6. apakšgrupā, kur tās pretinieces būs 2008. gada Eiropas čempionāta bronzas godalgu ieguvēja un 2007.gada pasaules čempionāta ceturtā spēcīgākā komanda Francija, Čehija (ar kuru Latvija tikās 2008.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas “play off” spēlēs), Portugāle un arī labi zināmā Luksemburga. Pēc divu apļu turnīra, kas sāksies šī gada oktobrī, grupas divas labākās komandas iegūs ceļazīmi uz 2010.gada Eiropas čempionāta finālturnīru Austrijā.

Sākot ar šo kvalifikācijas turnīru atlases sacensībās piedalās arī visas spēcīgākās izlases (izņemot organizatorus Austriju un Eiropas čempioni Dāniju). Kopumā 38 izlases sadalītas septiņās apakšgrupās (trīs grupās pa sešām izlasēm un četrās grupās pa piecām izlasēm). Pēc divu apļu turnīra (viena spēle mājās un viesos) katras grupas divas labākās komandas iekļūs finālturnīrā.

2010. gada Eiropas čempionāta finālturnīrs risināsies Austrijā no 19. līdz 31. janvārim.

Latvijas izlases kandidāti: Aleksandrs Babra, Raimonds Šteins, Helmuts Tihanovs; Vitālijs Borisenko, Jānis Glušaks, Agris Kušners, Arnolds Straume, Jānis Pavlovičs, Māris Veršakovs, Ģirts Lilienfelds, Jānis Gremzde, Margots Valkovskis, Ivars Serafimovičs, Evars Klešniks, Armands Uščins, Mārtiņš Lībergs, Uldis Lībergs, Aivis Jurdžs, Ēriks Blūms, Kirils Meļņiks, Valdis Gūtmanis, Kaspars Lisovskis.
Galvenais treneris: Andris Gulbis

1 komentārs “Divi mūsējie izlases kandidātos

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.