Trešā uzvara četrās spēlēs

Rolands Ivanovs

Izcīnot trešo uzvaru Latvijas čempionātā, šodien ar rezultātu 44:28 (26:14) tika sagrauti ārpus konkurences spēlējošie “LAT-88” handbolisti, kuriem tas bija jau otrais zaudējums pēc kārtas. Rezultatīvākais mūsu komandā bija Rolands Ivanovs, kurš guva 12/2 vārtus.

Maču abas komandas aizvadīja nepilnos sastāvos – mūsu komandā nespēlēja Vitālijs Borisenko, Kirils Meļņiks un Andris Melnalksnis, kā arī Artūrs Kanigzers, Gunārs Liepiņš un Artūrs Buračevskis, kuri tika “uzdāvināti” pretiniekiem. Spēlē nepiedalījās arī vieni no “LAT 88” komandas līderiem Artūrs Ivanovs, kurš vakar savai komandai iemeta piecus vārtus, un Gints Apals, kurš pašreiz aizvada spēles Baltijas līgā.

Intrigu mačā juniori spēja saglabāt vien mača sākumā, kad pēc nospēlētajām piecām minūtēm minimāls pārsvars par labu mums – 4:3. Turpinājumā vārtus regulāri turpinājām gūt vienīgi mēs, 14. minūtē pēc Aigara Vingra metiena sasniedzot jau astoņu vārtu pārsvaru (13:5). Junioriem bija vairākas iespējas rezultāta starpību samazināt, taču vairākkārt no sešu un deviņu metru atzīmes veiksmīgāks bija mūsu komandas vārtsargs Raitis Puriņš, kurš savu vienaudžu metienus sekmīgi atvairīja. Mūsu komandas pārsvars turpināja lēnām augt, un līdz puslaika beigām tas sasniedza jau 12 vārtus (26:14).

Arī otrajā puslaika situācija laukumā īpaši nemainījās, taču rezultāta starpība auga lēnāk nekā pirmajā puslaikā, jo 20 vārtu pārsvaru (42:22) mēs panācām tikai septiņas minūtes pirms mača beigām, kad Madaru Razmu nomainījušo Artūru Buračevski pārspēja Lauris Rūtiņš. Trīs minūtes pirms spēles beigām pēc diviem precīziem Kristapa Ences metieniem “LAT 88” handbolisti distanci starp skaitļiem uz tablo samazināja līdz 18 vārtiem (26:44), bet pēc Rolanda Ivanova nerealizētās “pendeles” nākamajos divos uzbrukumos tā saruka vēl pa diviem vārtiem, pēdējā minūtē Eināram Kiršteinam uzstādot gala rezultātu – 28:44.

Rezultatīvākais mūsu vienībā bija Rolands Ivanovs (attēlā), kurš guva 12/2 vārtus, deviņus vārtus guva Kaspars Lisovskis, bet astoņus – Aigars Vingris. Junioru rindās 8/1 vārtus guva Kristaps Ence, savukārt sešus – Artūrs Kangizers, bet ar pieciem precīziem metieniem izcēlās Einārs Kiršteins.

Nākošo spēli mēs aizvadīsim 11. novembrī, kad Dobelē tiksimies ar vienu no galvenajiem konkurentiem cīņā par sudraba medaļām, tiekoties ar vietējo “Tenax/Dzirnavnieks” komandu, kura pašreiz sekmīgi cīnās Baltijas līgā.

Latvijas čempionāts handbolā.
4. novembris.
LSPA – LAT-88 44:28 (26:14)

LSPA: R.Ivanovs 12/2, Lisovskis 9, Vingris 8, Rūtiņš 6, Veļikanovs 2, Kurmēns 2, Dembovskis 2, Uzulnieks 2, Cīrulis 1. 1 brīdinājums, 8 soda minūtes, 7m 3/2
LAT 88: K.Ence 8/1, Kangizers 6, Kiršteins 5, Trojanovskis 4, Liepiņš 3, Aušts 2. 3 brīdinājumi, 2 soda minūtes, 7m 2/1

5 komentāri “Trešā uzvara četrās spēlēs

  1. Raiti, lielisks raksts, izsmeļošs, precīzs, tikai viena lieta- ieleiec direktora bildi kadaa no nakamajiem rakstiem!

  2. Ir pelnījis, Gunča, ir pelnījis, ja ne pa nopelniem uz laukuma, tad ārpus tā noteikti:)

  3. šosezon rampa tiek manīta pret jūras viļņiem:) Forša Gunča mums tā mājaslapa, ne? I raxtu izlasīsi, i pakomentēsi, lieliski!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.